Doe-tips

Ontdek alles op en om de boerderij

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 245 x bekeken

Op de boerderij valt van alles te beleven. Leer hoe alles werkt, hoe de boer zijn dag doorbrengt en misschien mag je zelfs helpen! Of kom gezellig knuffelen met de koeien, varkens en andere dieren die op de boerderij wonen. En vergeet niet om in de boerderijwinkel de lekkerste streekproducten te scoren!

 1. 4

  Koe in de kost

  Op deze boerderij in Overijssel kun je origineel overnachten. In het weiland tussen de koeien! Je verblijft in duurzame en zeer comfortabele (eco) Grondulows, maar dan wel zonder televisie. Zo kom je echt tot rust! Daarnaast hoort bij jouw vakantiehuisje ook een ‘eigen’ koe en mag je écht meehelpen met allerlei boerderijactiviteiten.

 2. 3

  Rosahoeve

  Ambachtelijk boerenijs gemaakt van de melk van eigen koeien. In de ijssalon op onze boerderij kun je terecht voor een ijsje, sorbet of koffie met gebak. Terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin neem jij plaats op het terras. Op zondag kun je een kijkje nemen in de stallen.

 3. 2

  Salland Boert en Eet Bewust

  Salland Boert en Eet Bewust verbindt boeren met de samenleving. De deelnemende boeren willen hun omgeving graag vertellen over hun bedrijf en inzicht bieden in hun bedrijfsvoering. Dat doen ze door onder andere het organiseren van open dagen, het ontvangen van schoolklassen, de aanwezigheid van een boerderijwinkel of door actief te zijn op social media. In het burgerpanel horen de deelnemers ook wat burgers belangrijk vinden voor de agrarische sector. Door met elkaar in gesprek te komen, ontstaat er meer wederzijds begrip. Dat is de kracht van Salland Boert en Eet Bewust!

 4. 1

  Landbouwmuseum de Laarman

  Op een speelse en educatieve manier wordt in beeld gebracht waar ons voedsel vandaan komt. Zoals de verschillende graansoorten voor brood en voor welke producten melk wordt gebruikt. Welke voeding hebben wij nodig om te leven en welke smaken herkennen wij? Gecombineerd met de grote collectie oude landbouwwerktuigen wordt de link gelegd tussen het verbouwen van voeding vroeger naar de voeding van vandaag. Reis mee van bord naar boer!

Meer verhalen uit Salland