Het Britten familieconcert op Den Alerdinck

Met voorafgaand activiteiten voor jong en oud in de natuur rondom het kasteel.

29 mei 2023

Het Britten Jeugd Strijkorkest uit Zwolle geeft op 29 mei tijdens de Dag van het Kasteel een familieconcert voor jong en oud in het Koetshuis van Havezate Den Alerdinck. Aanvang: 15:30 uur. Voorafgaand aan het concert zijn de kasteeltuinen speciaal voor deze gelegenheid opengesteld voor publiek, een unieke kans om deze tuinen te bekijken en te beleven.

Het concert start om 15:30 uur met een bijzonder voorprogramma voor jong en oud. Zo neemt de boswachter je mee op een wandeling door de natuur waar je alles over de flora en fauna van de omgeving leert, of je gaat met Mirjam Scholten op zoek naar de eetbare planten in de omgeving van het kasteel. Voor de allerkleinsten is er een sprookjesspeurtocht.

Toegang: Een kaartje kost €15 voor volwassen, jongeren van 12-26 jaar betalen €10 en kinderen tot 12 jaar €7,50. Deelname aan één van de activiteiten is bij de prijs inbegrepen. Kaarten kunnen besteld worden via www.alerdinck.nl of www.hetbritten.nl.

Agenda: 13:30 - 15:00 uur: Op zoek naar eetbare planten met Mirjam Scholten van Kruidenkunst (12+) 14:15 - 15:00 uur: Op stap in de natuur met boswachter Piet de Jong (alle leeftijden) 14:00 - 15:00 uur: Sprookjes speurtocht voor kinderen 15:30 - 16:30 uur: Concert Britten Jeugd Strijkorkest met prijswinnaars van het Britten Concours.

Op stap met boswachter Piet de Jong Boswachter Piet de Jong neemt je mee in de natuur rond Kasteel Den Alerdinck. Hij is een ervaren natuurgids en weet de natuur op een verhalende manier voor jong en oud dichtbij te brengen. Op zoek naar eetbare planten met Mirjam Scholten van Kruidenkunst. Mirjam neemt je mee door de kasteeltuinen en omgeving op zoek naar eetbare planten. Want de natuur is vol met eetbare lekkernijen!

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Overijsselse Kastelenstichting.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 7,50
Entreeprijs Volwassenen
€ 15,00
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 10,00

De jongeren prijs geldt voor jongeren van 12 t/m 26 jaar.