Iconen van het platteland

Historische boerderijen op weg naar de toekomst

4 juli - 16 september

Beeldende expositie over het verleden, het heden en de toekomst van de historische boerderij en de kansen die boerderijen bieden voor een toekomstbestendig platteland.

Deze zomer reist de buitententoonstelling ‘Iconen van het platteland, historische boerderijen op weg naar de toekomst’ opnieuw door Nederland. Van 4 juli tot 16 september is de gratis toegankelijke tentoonstelling te bezoeken bij infocentrum IJssel Den Nul in Overijssel. De tentoonstelling schenkt op deze bijzondere locatie aandacht aan het verleden, het heden en de toekomst van de historische boerderij in de context van het veranderende platteland.

De tentoonstelling

Het platteland is volop in beweging. Het vormt het toneel voor grote maatschappelijke ontwikkelingen die bepalend zijn voor het Nederland van morgen. Tegen de achtergrond van deze ontwikkelingen zet de expositie ‘Iconen van het platteland’ historische boerderijen op de kaart. De tentoonstelling laat zien hoe belangrijk historische boerderijen zijn voor het landschap en de regionale identiteit en wijst op de kansen die de herbestemming van boerderijen biedt voor het versterken van een leefbaar platteland.

Waar en wanneer?

Van 4 juli tot 16 september is de expositie te bezoeken bij infocentrum IJssel Den Nul, een prachtige locatie in de IJsselvallei gelegen aan de rand van natuurontwikkelingsgebied de Duursche Waarden. Tijdens de expositie worden hier verschillende activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Boerderij in beweging’. Hou voor meer informatie de website in de gaten.

Boerderij in beweging

Deze tentoonstelling vindt plaats in het kader van het programma Boerderij in beweging, een initiatief van het Boerderijenfonds en Agrarisch Erfgoed Nederland (AEN), in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Nationaal Restauratiefonds. Het zet zich in voor het gebruik van agrarisch erfgoed in de ontwikkeling en herinrichting van een leefbaar platteland.

Wanneer

4 jul - 16 sep 2024
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Infocentrum IJssel den Nul
Rijksstraatweg
8121 ED Olst