Expositie Marian Swartjes

28 juni - 28 september

De schilderijen van Marian Swartjes hangen vanaf niet meer in haar gang maar in het Dorpshuus te Heino.

De inwoonster van Heino is ooit begonnen met schilderen als hobby. De schilderijen werden door Marry Wijermars, van Dorpshuus Heino, gespot tijdens het collecteren. Of exposeren in het Dorpshuus een optie was, werd aan Marian gevraagd. Tot 28 september zijn haar werken daar te nu zien.

Het begon voor Marian lang geleden met tekenen, om eens een andere weg in te slaan, is ze verder gegaan in de schilderkunst: “Ik ging een workshop volgen bij Art Partout in Deventer en daar kwam wel een aardig schilderijtje uit, dus ging ik een driejarige opleiding volgen.” Op haar vijftigste begon ze met deze opleiding bij Art Partout, een academie voor realistisch schilderen. Deze opleiding ronde ze met succes af.

De Snoeppot Naar aanleiding van de opleiding is ze thuis begonnen aan het schilderij ‘De Snoeppot’, deze is dus verplaatst van haar gang naar het Dorpshuus. “De schilderijen komen gewoon weer terug in de gang, ik wil ze nog niet weg doen, bovendien, wat zou ik er dan voor kunnen vragen?”, aldus Marian. Volgens haar man is de gang nu veel te kaal, “Misschien moet ik toch maar weer wat schilderijen gaan maken.”

In opdracht Marian ziet het niet zitten om in opdracht schilderijen te maken: “Dat geeft veel te veel stress.” Tijdens de kunstroute in Heino waren de werken van Marian al te zien, ze heeft er zelfs een paar verkocht. Toch komen de schilderijen na september gewoon weer bij haar in huis te hangen.

Schriftje bij de schilderijen De werken van Marian zijn 28 juni opgehangen: “Het ziet er anders uit als ze daar hangen dan thuis in de gang.” Er ligt een schriftje bij de schilderijen waar de bezoekers in kunnen schrijven wat ze van de werken vinden. “Mocht er nou iemand een goed bod doen op één van de werken dan ga ik misschien wel overstag”, aldus een trotse Marian. De werken van Marian zijn vanaf nu tot 28 september te zien in het Dorpshuus in Heino.

Wanneer

28 jun - 28 sep 2024
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Tourist info Dorpshuus Heino
Marktstraat 7
8141 GA Heino