Eilandje

Kunstwandeling

13 september - 15 november

Vanaf zondag 13 september is de kunstwandeling Eilandje te bezoeken op het Vogeleiland, schuin tegenover station Deventer. Vijf kunstenaars hebben werk gemaakt, geïnspireerd door dit monumentale eiland. Bij Parkcafé Mees op het Vogeleiland haal je je botaniseertrommel op met vijf mysterieuze voorwerpen, die iets te maken hebben met de kunstwerken op het eiland. Volg de geheime route.

Eilandje: op expeditie in je eigen stad

Vanaf zondag 13 september is de kunstroute Eilandje te bezoeken op het Vogeleiland, schuin tegenover station Deventer. Vijf Deventer kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt geïnspireerd door dit monumentale eiland: Jeroen Diepenmaat, Jojanneke Dekens, Susanne Sørensen, Tamara Stoffers en Stefan Venbroek. Ze laten de bezoekers het Vogeleiland verkennen met nieuwe ogen, oren, neuzen en vingers.

Bij Parkcafé Mees op het Vogeleiland haal je je eigen botaniseertrommel op. Daarin zitten een vijftal mysterieuze voorwerpen, die iets te maken hebben met de kunstwerken op het eiland. Volgens een geheim parcours kom je langs alle kunstwerken. Of je ze ook echt ziet, ligt aan jezelf.

De botaniseertrommel is ontworpen door beeldend kunstenaar Loes ten Anscher, die de cultuurprijs van Deventer -de Gulden Adelaar- in 2020 heeft ontvangen. Het project is een initiatief van Loes ten Anscher en Eva Kleeman, directeur van de Ter Borch Stichting.

Eilandje is geschikt voor alle leeftijden en te zien tot en met 15 november. Parkcafé Mees is iedere dag open van 10.00 tot 18.00 uur. De botaniseertrommel kost €2,95.

Wanneer

13 sep - 15 nov 2020
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Toegang tot het eiland is gratis. Een botaniseertrommel kost 2,95. Per bezoekersgroep heeft u er maar één nodig.

Contactinformatie

Vogeleiland
Stationsstraat 2
7411 HA Deventer