Route-tips

De 7 mooiste fietsroutes in Holten om Salland te ontdekken

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 13903 x bekeken

Wie aan Holten denkt, denkt aan Holterberg. Rijssen-Holten beschikt over een van de mooiste fietsgebieden van Nederland. Er is een uitstekend netwerk van gemarkeerde fietsroutes. Hieronder vind je de mooiste fietsroutes in en rondom Holten.

 1. 7

  Rondje Holten

  Met Rondje Holten fiets je dwars door de bossen, door de schitterende heuvelachtige natuur en geniet je volop van de groen, licht glooiende landschap.

 2. 6

  Liberation Fietsroute Sallandse Heuvelrug

  Beleef de bevrijding in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Op de Sallandse Heuvelrug kun je veel overblijfselen vinden die herinneren aan de oorlog en de bevrijding.

 3. 5

  Rondje Sallandse Heuvelrug

  Ruim, open een heel stil. Dat is Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Hier vind je één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Wie het Rondje Sallandse Heuvelrug fietst, krijgt te maken met steile hellingen maar ook met schitterende vergezichten.

 4. 4

  Rondje Dijkerhoek

  Deze fietsroute gaat door het weideland aan de westkant van de Sallandse Heuvelrug. De naam Dijkerhoek duidt erop dat je hier echt in het broekland terecht bent gekomen. Je fietst door bossen en langs weilanden, met altijd een prachtig uitzicht over het welvarend weidegebied.

 5. 3

  Paarse Loper fietsroute

  Van half augustus t/m begin september is de Sallandse Heuvelrug op z'n mooist. De bloeiende heide kleurt de hele heuvelrug prachtig paars. De route is beschreven vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug maar je kunt ook bij één van de andere startpunten beginnen.

 6. 2

  Fietsroute Bathmen - Holten

  Ontdek het weidse landschap van het Sallandse platteland. Het startpunt van deze fietsroute is bij het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Bathmen. Tijdens deze 45 kilometer lange route kom je de Dijkerhoekse Molen de Hegeman, Museum Boer en Pothaar tegen.

 7. 1

  Fietsroutenetwerk Salland

  Ook in Holten en omgeving kun je fietsen aan de hand van het fietsknooppuntensystemen: simpel en flexibel. Met het gebruik van het fietsroutenetwerk creëer je eenvoudig je ideale fietsroute. Je bepaalt zelf het startpunt, de afstand en de omgeving waar je wilt.

Meer verhalen uit Salland