Route-tips

De vijf mooiste fietsroutes in Deventer om Salland te ontdekken

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 17481 x bekeken

Wil je fietsen in het mooie Deventer? Fietsen is gezond, leuk en niet belastend voor het milieu. De stad Deventer maakt fietsen aantrekkelijk voor inwoners en toeristen door een netwerk van 241 kilometer aan fietspaden. Kies een afstand en ontdek wat de regio te bieden heeft.

 1. 5

  Liberation fietsroute

  In Salland zijn veel overblijfselen te vinden die herinneren aan de oorlog en de bevrijding. Op diverse plekken zijn luisterstenen geplaatst waar een hoorspel te beluisteren is over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren 1944-1945.

 2. 4

  Aspergeroute Deventer-Olst

  Stap op de pedalen en combineer een fietstocht door de prachtige omgeving van Salland met het genieten van Sallandse asperges. Maak kennis met het gastvrije Sallandse land en de IJssel en geniet van de landgoederen. Tijdens het aspergeseizoen kunt u onderweg heerlijke asperges kopen bij de telers.

 3. 3

  Rondje Deventer fietsen

  Rondje Deventer laat u de veelzijdigheid van Hanzestad Deventer zien; van de stadsranden tot schitterende landgoederen. Van stadse uitbreidingen tot gezellige dorpen als Bathmen en Lettele. En van de IJssel tot de Schipbeek en Zandwetering.

 4. 2

  Fietstoer Deventer

  Ontspannen kennis maken met het mooie van Deventer op de fiets. Stap op de pedalen en leer de stad kennen met een gids. Er wordt o.a. gefietst langs de middeleeuwse binnenstad, het hippe havenkwartier, de onstuimige Adelaarshorst en de meeslepende IJssel.

 5. 1

  Geloofslandschap rond Deventer

  Ontdek de Geloof en Landschap route rond Deventer. Onderweg kom je langs bijzondere gebouwen en plekken, die veelal met geloof te maken hebben.

  Zo kom je in de 17,5 kilometer lange route onder andere langs de Hervormde kerk in Diepenveen, Abdij Sion en De Nieuwe Rande.

Meer verhalen uit Salland