Ontdek Salland

Weekendje Salland met de kids

  • Home 1065 x bekeken

Wist je dat er in NP Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal van alles te beleven is voor gezinnen met kinderen? Ontdek de pareltjes zelf tijdens een fijn weekendje weg!

Vrijdag

15:00

Je verblijfsplek

Welkom in Salland! Vanaf een leuke camping de Sallandse Heuvelrug verkennen is een heel goed idee. Zo kun je na een bezoek aan de natuur nog even nagenieten in het groen bij je tent. In de buurt van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug zijn er vele campings te vinden. In dit overzicht staan de leukste campings weergegeven binnen 10km van het park.

Is het weer wat minder of kies je voor iets meer luxe? Kies dan voor een verblijf in één van deze vakantieparken Hof van Salland, Landal Twenhaarsveld of Vakantiepark Sallandshoeve.

Tijd om je lekker te installeren en je verblijfsplek te verkennen. En vroeg naar bed want morgen wacht een leuke en lange dag met veel actie!

Hof van Salland
Hof van Salland

Zaterdag

09:00

Ontbijt

De dag begint al weer vroeg met een fijn ontbijt voor je tent of op het terras bij je huisje! Bij veel accommodaties kun je een ontbijt “aan huis” regelen. Klaar om op stap te gaan?

10:00

Ontdekkingstocht

Natuurmuseum Holterberg
Natuurmuseum Holterberg

We gaan op ontdekkingstocht! Het Nationaal Park kent vele leuke plekken om te ontdekken. Van het natuurmuseum Holterberg tot het Landbouwmuseum de Laarman. Of van Dijkman Klompenatelier tot het Internationaal Brandweermuseum.

Nog meer inspiratie

13:00

Lunchen

Tijd om te lunchen! Elke stad of dorp binnen het Nationaal Park kent een gezellig centrum, waar je goed met kinderen kunt lunchen. Zoals bijvoorbeeld in Hellendoorn, Nijverdal, Holten, Rijssen, Haarle of Luttenberg.

14:30

Tijd voor actie!

Avonturenpark Hellendoorn
Avonturenpark Hellendoorn

Weer bijgekomen? Dan wordt het tijd voor echte actie! Nu je toch in de buurt bent, mag een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn niet ontbreken! Geniet van ruim 30 attracties, vette shows en natuurlijk het slidepark. Te druk en te groot? Goede alternatieven zijn Kinderboerderij Dondertman, Het Rheins of Speelboerderij De Flierefluiter.

17:30

Pannenkoeken!

Na al dat spelen zijn de kids vast moe en uitgehongerd. Salland kent veel leuke plekken om pannenkoeken te eten zoals Pannekoekenbakker Holten, Pannenkoekenrestaurant De Hooischuur of Laurel’s Pannenkoekenhuis.

Zondag

11:00

De natuur in!

Vandaag is alweer de laatste dag in het Nationaal Park. Na lekker uitgeslapen te hebben, gaan we de zondag rustig starten. Na het ontbijt kun je lekker de natuur in. Om te genieten van 1 van de kinderroutes. Onze favorieten zijn de kinderwandeling “Op zoek naar August en Julia”, die start bij Erve de Pas en de Wandelroute “Sporen Tweede Wereldoorlog”, die gaat langs het onderduikershol, de bomkrater en de loopgraven. Of om fijn te spelen in 1 van de speelbossen: het Bos van Daantje Das, Speelbos Lemelerberg, het Kabouterbos, het speelbos Buitencentrum Sallandse Heuvelrug of Speelnatuur OER.

13:00

Picknicken

Extra leuk is het om een picknickmand mee te nemen. Om op een bankje of picknick-kleedje bij Dagcamping Holten te genieten van je lunch. De kinderen kunnen daar lekker spelen, de ouders lekker relaxen. Voor je het weet is de middag voorbij…

18:00

Uit eten

Buitengewoon Holten
Buitengewoon Holten

Aan het einde van de dag nog een keer lekker uit eten? Op je verblijfsplek is vast een goed restaurant te vinden! Andere leuke plekken voor gezinnen met kinderen zijn Buitengewoon Holten, De Poppe, De Hoeve Markelo, De Sallandse Berg of Zaal Restaurant Reimink.

Hopelijk moe maar voldaan keren jullie weer terug naar je camping of bungalowpark. We hopen dat je genoten hebt van je verblijf in ons Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal!

Meer verhalen uit Salland