bekijk de video

Laat je verrassen

Natuurgebieden in Salland

In Salland vind je een gevarieerd aanbod aan landschappen. De ene dag beleef je de ‘bergen’ van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. De andere dag wandel je langs de mooiste rivier van Nederland, de IJssel. En weer een dag later slinger je al fietsend door het coulisselandschap langs landgoederen en oude boerderijen. Beleef de natuur optimaal door een georganiseerde excursie met de boswachter, huur een fluiterboot, of volg een wandel- of fietsroute. Houd je oren en ogen goed open. Kans is groot dat je heel veel ziet, maar helemaal niets hoort.

Op de kaart

Wandel of fiets door het Sallandse Landschap

Op een rijtje

Download hier je fiets- en wandelroutes

Voor ieder wat wils

Handige adressen en weetjes

Ontdek alles over de natuur in Salland

Inspirerende verhalen en tips

De leukste adresjes

Alles over de natuur in Salland

Beleef Salland

Ontdek de natuur

Bij een bezoek aan Salland ontkom je er niet aan om de Sallandse Heuvelrug te ontdekken. Dit Nationaal Park is het grootste aaneengesloten heidegebied van Noordwest-Europa. Je vindt er voor Nederlandse begrippen veel ‘bergen’ vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de heidevelden en bossen. In het park vind je verschillende diersoorten.

Spot reeën of vossen, neem je verrekijker mee en ontdek de verschillende vogelsoorten, en als je heel veel geluk hebt maak je kennis met de zeldzame Korhoen. De Sallandse Heuvelrug is prachtig, maar vergeet het coulisselandschap van Salland niet. Je fietst hier door bossen, langs weilanden met koeien, eeuwenoude landgoederen. Geniet van het uitgestrekte landschap en de vergezichten, de gastvriendelijkheid van de mensen, de kerken en molens in de dorpskernen, de rust en ruimte, de boerderijwinkels die heerlijke streekproducten verkopen. Fietsend door het coulisselandschap laat je de drukte achter je, en geniet je van het moment. Houd je van water? Dan hebben we in Salland de rivier de IJssel. Maak een vaartocht over deze rivier of geniet vanaf de dijk van een mooi uitzicht over de uiterwaarden. Tip: wandel door natuurgebied de Duursche Waarden. Een van de mooiste plekken om de IJssel te aanschouwen.

?>
De mooiste foto's

Genieten!