Plekken om weg te dromen

Overnachten in de buurt van de Sallandse Heuvelrug: 8 fijne hotels

  • Leestijd Leestijd 3 minuten
  • Home 15246 x bekeken

Plan je een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug, dan kun je er natuurlijk ook een nachtjeweg of een heerlijk weekend van maken. In de omgeving van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden, [zoals op de camping](article://2101 ""). Heerlijk in een natuurlijke omgeving. En uiteraard zijn er ook diverse fijne hotels, voor net wat meer comfort. Sommige hotels liggen middenin de natuur, sommigen juist in een gezellig dorp. Een hotel is een ideale uitvalsbasis om de Sallandse Heuvelrug en de nabije omgeving te verkennen. Bekijk onze hotel-tips!

  1. 8

    Hotel de Zwaan

    Hotel de Zwaan is gelegen in het centrum van Raalte, het kloppende hart van Salland. De omliggende omgeving staat bekend om haar schitterende landschappen, gastvrijheid en veelzijdige toeristische mogelijkheden.

  2. 7

    Landgoed de Uitkijk

    Het hotel ligt aan de rand van de Sallandse Heuvelrug en midden op de Hellendoornseberg. Deze fantastische ligging en het prachtige vergezicht (De Uitkijk) maken een bezoek aan het hotel meer dan de moeite waard.

  3. 6

    Restaurant & Hotel Hoog Holten

    Verscholen in de bossen van natuurgebied De Sallandse Heuvelrug, ligt Restaurant & Hotel Hoog Holten. Ver weg van de dagelijkse drukte en toch goed bereikbaar met auto of trein: hier is het heerlijk genieten van de uitstekende keuken (bekroond door Michelin met een Bib Gourmand) en onze veelgeprezen gastvrijheid.

  4. 5

    De Swarte Ruijter

    Middenin de bossen, op slenterafstand van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, ligt restaurant en hotel De Swarte Ruijter. Deze rietgedekte villa uit de jaren dertig van de vorige eeuw geldt als één van de mooiste plekjes op de Holterberg.

  5. 4

    Hotel Herikerberg

    Centraal gelegen en middenin de eeuwenoude bossen vind je Landhuishotel en Bistro Herikerberg. Markant gelegen op de top van de Herikerberg, in de buurt van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

  6. 3

    Fletcher Hotel Hellendoorn

    Aan de rand van natuurgebied De Sallandse Heuvelrug ligt dit charmante hotel. Nadat je hebt genoten van het prachtige natuurschoon, kun je op het ruime terras of in de lounge bar nagenieten. Op koude dagen is het heerlijk ontspannen in de sauna en het solarium en ’s avonds kun je genieten van een diner met een goed glas wijn in het restaurant. En ’s nachts overnacht je in één van de modern ingerichte en comfortabele kamers.

  7. 2

    Fletcher Hotel Sallandse Heuvelrug

    Bovenop de Overijsselse Rijsserberg, aan de rand van het Rijssenseveld vind je dit hotel in Rijssen. Voor prachtige natuur en veelzijdige fiets- en wandeltochten ben je hier aan het juiste adres! De unieke ligging en aangename hotelfaciliteiten maken Fletcher Hotel-Restaurant Sallandse Heuvelrug de ideale bestemming voor een weekendje weg in eigen land. Zo beschikt het hotel over luxe faciliteiten, zoals een sauna, binnenzwembad, tennisbaan en biljarttafel.

  8. 1

    WestCord Hotel Salland

    Dit hotel (3-sterren) is gelegen aan de rand van het Sallandse dorp Raalte. WestCord Hotel Salland is gebouwd, met 80% oude bouwmaterialen, als een gesloten hoeve. Hierdoor ziet het hotel eruit als een oude Saksische hoeve. Naast de hotelkamers hebben ze ook sfeervolle split level familiekamers en een zelfstandig appartement. Dus ook leuk voor het hele gezin.

Meer verhalen uit Salland