Voor de kleine ontdekker

Ontdek samen deze beestachtige uitjes in Salland

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 2991 x bekeken

Knuffelen met cavia’s, in de wei met geitjes en schaapjes en op zoek naar dino’s. Een dagje met het hele gezin tussen de dieren is vermakelijk, leerzaam en gezellig. Onderstaand een aantal beestachtig leuke uitjes in Salland.

 1. 5

  Speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter

  Dit is de grootste speeltuin van Overijssel. De Flierefluiter ligt midden tussen de boerderijen en bossen. Met meer dan 40 speeltoestellen zijn er hier genoeg uitdagingen voor een dag plezier. Er is een speelschuur die bestaat uit drie etages (ruim 2500 m2), een kinderboerderij met een verwarmde knuffelschuur, een springkussenzolder, een spiksplinternieuwe indoor-zandbak en een buiten-crossbaan. En ze hebben ook nog een zwembad. Speelplezier gegarandeerd!

 2. 4

  Kinderboerderij Dondertman

  Deze kinderboerderij heeft heel veel dieren. Van kippen, varkens en geiten tot konijnen en cavia’s in Cato’s ruime knuffelhuis. In de knuffelwei kun je schapen en geiten aaien. Er is niet alleen van alles te beleven, maar ook van alles te spelen. Zo is er een speelweide met speelelementen voor diverse leeftijden, zoals veerbeestjes, diverse schommels, een kabelbaan en zelfs een overdekte glijbaan.

 3. 3

  De Ulebelt

  Lekker buiten zijn, spelen op de beide natuurspeelplekken, kennismaken met de landbouwhuisdieren van de Kinderboerderij, genieten van de natuur, inkopen doen bij de boerderijwinkel en even neerstrijken op het terras. De Ulebelt is hèt centrum voor natuur, milieu en duurzame ontwikkeling in Deventer. Een groene oase in de bebouwde omgeving!

 4. 2

  Ga op tocht met een ezel

  Ontdek met de ezels het historische landschap van de IJsselvallei. Onderweg vind je mooie plekjes om even uit te rusten of om te picknicken terwijl je ezel lekker staat te grazen. Je kan schitterende ezeltochten maken van minimaal een halve dag tot een groot aanbod van meerdaagse ezeltochten en ezelvakanties. De uitgezette tochten gaan voornamelijk over onverharde landweggetjes en (bos)paden.

 5. import-79731-61243dbaae860.jpg
  1

  Piggy's Palace

  Picknicken tussen de varkens, hoe leuk is dat?! Bij varkenshouderij Piggy’s Palce lopen de varkens vrij rond buiten en kunnen ze zelfs van een glijbaan glijden. Hoe kan je nu op bezoek bij de varkens? Met een gezin van maximaal 5 personen mag je zelf een gevulde picknickmand meenemen en mag je tussen de varkens 'pig-nicken'.

Meer verhalen uit Salland