48 uur met de stroom mee

Ontdek Olst-Wijhe langs de IJssel

  • Home 8465 x bekeken

Dag 1 - 24 uur Wijhe

10:30

Bezoek aan het magische kasteel het Nijenhuis

De 48 uur in Olst en Wijhe start bij Kasteel het Nijenhuis. Dit kasteel bestaat al sinds 1382 en is één van de best bewaarde havezaten van Overijssel. Op deze bijzondere locatie vind je de kunstcollectie van Museum de Fundatie. Dit is een collectie met oude werken, maar ook hedendaagse kunststukken. En wat dacht je van de beeldentuin. Tussen de siertuinen vind je ruim honderd bijzondere beelden.

13:15

Pitstop bij Taverna de Molen 1703

Na genoten te hebben van alle kunstwerken van Kasteel het Nijenhuis wordt de dag vervolgd. Een pitstop bij Taverna de Molen 1703 is ideaal als tussenstop voor fietsers en wandelaars. En de naam zegt het al, dit restaurant vind je in de historische molen van Wijhe.

14:30

Shoppen Bij Schulten

Een dag in Wijhe is niet compleet zonder de winkels op te zoeken. Bij Schulten is dé plek voor een heerlijke winkelervaring én een goede bak koffie met gebak. Hele gezellige mensen en een goede sfeer. Op zonnige dagen neem je plaats op het terras en geniet je in de zon, met uitzicht op de mooie oude gevels en de Nicolaaskerk.

15:45

Bezoek de charmante winkels

Fan van verse thee, prachtige bloemen en bonbons? Ga langs bij De Koning & Blooms en laat je onderdompelen. Ook leuk: GAAV. Een horeca gelegenheid die voornamelijk gerund wordt door mensen met een zorgvraag met ernaast een authentieke snoepwinkel.

17:30

Diner bij de Slinger

Na een gezellige winkelmiddag is het tijd om de maag te vullen. De Slinger is een ‘ouderwets’ gezellig café met terras. Een gemoedelijke sfeer met een heerlijke maaltijd. Even opladen en weer door!

20:00

Slapen bij B&B Aan de Bosrand

Na een dag volop Wijhe te hebben ontdekt is B&B Aan de Bosrand de ideale uitvalsbasis. De pipowagen staat aan de bosrand achterop het erf. De B&B is uniek vanwege de pipowagen en omdat alles off-grid is. Je moet bijvoorbeeld buiten douchen. Je wordt omringd door geweldige natuur en de lieve bejaarde paardjes. De wagen is met oog voor detail ingericht, met oude en nieuwe stijlen door elkaar.

Wij vonden het vooral 's avonds lekker knus in
de pipowagen, kacheltje aan en een boekje lezen.

Dag 2 - 24 uur Olst

10:00

Bezoek Infocentrum Den Nul

Dag twee staat in het teken van Olst ontdekken. De ideale start is Het Infocentrum IJssel Den Nul. Perfect gelegen langs de IJssel aan de rand van het natuurontwikkelingsgebied de Duursche Waarden. De boomgaard van het Infocentrum, waterspeelplaats en drijfbrug sluiten aan op de wandelroutes in de waterrijke omgeving van de uiterwaarden langs de IJssel. Restanten van voormalig steenfabriek Fortmond zijn iets verderop ook te ontdekken incl. een mooie uitkijktoren.

12:00

Lunch bij Brasserie Op Duur

Bij Brasserie Op Duur werken ze lokaal én sociaal. De producten komen uit de omgeving zoals van de Parabool, Bökkers Mölle, Boerderij Lugtenberg en Jolink. Met veel plezier en trots werkt het personeel samen met cliënten van de JP van den Bent Stichting. Heerlijke lunch met onwijs leuk personeel. En dat alles op zo'n mooie plek.

13:30

Met de fiets op pad

Met een goed gevulde maag is het tijd om de IJssel en omgeving verder te ontdekken en hoe kan dat nou beter dan op de fiets. Huur je fietsen bij Ripperda Tweewielers en duik met de fietsroute Het geheim van de IJssel in oorlog en vrede verder de geschiedenis in! Met de Basjkieren (Kozakken) die waren gelegerd in Wijhe en een grote rol hebben gespeeld in het ontstaan van de Monarchie. Met de de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. En bezoek de bunkers van de IJssellinie uit de periode van de Koude Oorlog.

14:00

Fietsen naar de IJssellinie

De IJssellinie was een uiterst geheime waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie. Laat je verrassen door de shermantank, bunkers, de uitkijktoren en steenfabriek.

15:00

Fotomoment bij Kasteel de Haere

Op de fietsroute vind je het imposante Kasteel de Haere. De locatie heeft een speciale sfeer vanwege zijn ligging vlakbij de IJssel, het bos en het park waar je een rustige wandeling kunt maken. En uiteraard is dit een ideale plek voor een fotomoment.

16:00

Herfsttrends voor thuis bij vijf Conceptstore en House of Style

Na de herfstmode -en bloementrends in Wijhe zijn er door de straatjes van Olst nog leuke lifestyle winkels te ontdekken. Welke kleuren zijn de herfsttrends voor in huis? Ontdek het op eigen gelegenheid bij Vijf Conceptstore en House of Style! Beiden gelegen in dezelfde straat.

Voor een bijzonder collectie moet je echt even langs De Olsterhof. De winkel biedt kwaliteitsartikelen die passen bij het land- en buitenleven. Echt een winkel met karakter! Nieuwe schoenen haal je bij Nobach. De onovertroffen service die je hier krijgt staat bekend in de hele regio.

17:30

Diner bij 'T Veerhuys

De afsluiter! En waar kan dat nou beter dan hoe het hoort in Olst-Wijhe, aan de IJssel. Bij 'T Veerhuys geen poespas, maar wel heerlijke gerechten met zorg bereid uit puur natuurlijke streekproducten.

Ps. Een souvenirtje mee naar huis? Loop even binnen bij Slijterij De Dom. Annet tipt je vol enthousiasme over bijvoorbeeld een lokaal likeurtje.

Ontdek alle overnachtingsplekken van Olst-Wijhe

Meer Olst en Wijhe? Kom eens langs of kijk op www.hierstroomtdeijssel.nl

Het persoonlijke verhaal van Travel Rumors lees je op www.travelrumors.nl

Meer verhalen uit Salland