Pinksteren in Salland

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 517 x bekeken

Ontdek de leukste tips tijdens Pinksteren 2024! Van sfeervolle markten tot ontspannende natuurexcursies, we hebben alles om je Pinksterweekend onvergetelijk te maken.

 1. 10

  Ribs en Blues

  Het Ribs en Blues festival wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de pinksterdagen. Bij dit festival draait het om: blues, spareribs en entertainment. Kom genieten van de heerlijke muziek en gezelligheid.

 2. 9

  Dag van het Kasteel

  Het Rijssens Museum neemt deel aan de Dag van het Kasteel, dat dit jaar het thema 'Aan tafel' heeft. Het museum organiseert vanaf 13.30 uur gratis rondleidingen door het kasteel.

 3. 8

  Bruisend Holten

  Gniet van een mix van muziek, eten, en gezelligheid voor alle leeftijden. Met optredens van lokale artiesten, diverse eetkraampjes en activiteiten, belooft het een dag vol plezier te worden voor bezoekers van alle achtergronden.

 4. 7

  Vogels van de Sallandse Heuvelrug

  Verken de diverse vogelsoorten van de Sallandse Heuvelrug tijdens de boeiende excursie 'Vogels van de Sallandse Heuvelrug'. Onder begeleiding van ervaren gidsen observeer en leer je over de unieke vogelpopulatie van dit prachtige gebied.

 5. 6

  Fietstocht 20 mei 2024

  Het is tijd voor de 45ste editie van de jaarlijkse fietstochten vanuit het Buurthuis te Middel. Vertrek voor een mooie tocht door het Sallandse land richting Okkenbroek, met een lunch halverwege. Vergeet je niet aan te melden voor deze gezellige dag!

 6. 5

  Pinkstermarkt

  Op tweede pinksterdag vindt weer de jaarlijkse pinkstermarkt plaats rondom het Kuperserf in de Kruidenwijk in Nijverdal. Met 350 plekken voor een rommelmarkt, diverse foodkramen, en een schoolplein vol springkussens en klimtoestellen, belooft het een gezellige dag te worden voor het hele gezin.

 7. 4

  IJsselvallei Classics

  Jubileumeditie Lions IJsselvallei Classics. Van 10.00 uur tot 13.00 uur: Meet & Greet met klassieke voertuigen op de Brink. Uniek evenement met ook de nieuwste Elektrische auto's van regionale dealers.

 8. 3

  Nostalgische Pinksterkermis Oude Molen

  Vier Pinksteren op de Nostalgische Pinksterkermis Oude Molen
  Op zondag 19 en maandag 20 mei 2024 is er op de Oude Molen voor jong en oud van alles te beleven. Bereid je voor op een gezellig Pinksterweekend vol plezier, spanning en entertainment op de Oude Molen.

 9. 2

  Speciale rijdag Rijssens Leemspoor

  Maak een ritje op het smalspoor in Rijssen, ooit gebruikt door steenfabrieken. Vertrek vanaf de remise voor een rit door de bosrijke omgeving van Rijssen. Het materieelpark met stoom- en dieseltreinen is ook te bezichtigen, met faciliteiten zoals koffie en souvenirs beschikbaar.

 10. 1

  Ontdek de Uitagenda

  Voor een onvergetelijk Pinksteren 2024 hebben we nog veel meer leuke activiteiten en evenementen in onze uitagenda! Van gezellige feestjes tot mooie wandelingen in de natuur, er is voor elk wat wils. Neem een kijkje en plan je perfecte Pinksteruitje!

Meer verhalen uit Salland