Filters

Filter

Ligging

Wifi

Toegankelijkheid

Faciliteiten boeren- en minicampings

Plaats

Boeren en minicampings in Salland

Ga is overnachten op een boerencamping in Salland. Een verblijf op een minicamping of SVR camping is leuk voor partners die een romantisch weekendje weg boeken, maar zeker ook voor gezinnen met kinderen. Soms is het mogelijk om de boer mee te helpen zodat kinderen een idee krijgen van wat er nu zoal op een boerderij gebeurt. Dit past bovendien uitstekend bij de gastvrijheid van Salland. Laat je daarom verrassen door de schoonheid van het Sallandse landschap en maak er alleen of met je partner of gezin een onvergetelijke ervaring van.

SVR campings in Overijssel

Aan de drukte ontsnappen en overnachten op een minicamping of boerencamping in Overijssel? Boek dan een overnachting in de mooie regio Salland, een prachtige streek in het westen van de provincie Overijssel. Juist de afwisseling en de rust in het Salland zijn voor veel mensen reden om hier een korte vakantie door te brengen. De streek kenmerkt zich dan ook door monumentale boerderijen, prachtige kastelen, bloeiende heidevelden en statige kastelen. Al wandelend en fietsend maak je er kennis met de mooiste plekjes van de regio. Kies een SVR camping of een leuke minicamping.

Een SVR camping staat voor ‘Stichting Vrije Sector camping’. Dit betekent kamperen bij de boer! Boeren kunnen op deze manier hun grond en opstallen meer rendabel krijgen, door actief te zijn deze recreatieve sector. Tijdens je verblijf op een boerderijcamping, help je dus ook mee aan de welvaart en voortzetting van de boeren en boerderijen.

SVR camping de Molenhoek - Haarle
SVR camping de Molenhoek - Haarle

SVR camping in of nabij Haarle

Wil je een vakantie vieren aan de voet van de Sallandse Heuvelrug? Kies dan voor een SVR camping in of nabij Haarle! Dit echte Sallandse dorpje, biedt veel mogelijkheden voor fiets-, wandel- en paardrijtochten. Met een verblijf op een boerencamping, kun je de omgeving ervaring zoals het hoort. Verblijf bijvoorbeeld op SVR camping de Molenhoek. Deze kleinschalige camping telt slechts 15 kampeerplekken. Rust en ruimte vind je hier zeker! Des desondanks er geen actieve boerderij meer is, vind je hier wel wel kippen, konijnen en een paard.

Ben je opzoek naar een actieve vakantie en verblijf je het liefst op een minicamping gelegen midden in de natuur? Dan is De Heidebloem Recreatie een fijne vakantieplek. Je bent hier aan het juiste adres voor een wandel- of fietsvakantie. Ervaar de ruimte en landelijke omgeving op een kleine camping in Overijssel. Ook zijn er leuke speelvoorzieningen voor de kinderen, is er de mogelijkheid voor jeu de boule en voor midgetgolfen.

Verblijf op een SVR camping nabij Holten

Altijd al is een bezoekje willen brengen aan de gemeente Rijssen-Holten? Kies dan voor een lang weekend of weekje er tussenuit, op een van de boerencampings! Dit van oudsher Sallands dorpje, is een gezellig plaatje dichtbij de Holterberg en staat bekend als fietsdorp. Het is dé plek voor een actief dagje uit. Vooral wielrenners en mountainbikers halen hier hun hart op. Verblijf je het liefst op een boerencamping? Dan is een overnachting op SVR camping Ter Stal een fijne optie. Deze minicamping in Overijssel ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug en ligt rondom een gastvrije boerderij, tussen de schuren, weilanden en velden in. Liefhebbers van kippen en koeien, zijn hier dus meer dan welkom.

SVR campings in de buurt van Deventer

Ontdek de leukste winkelstad van Nederland, Deventer, vanuit je boeren- of minicamping in Salland! In deze eeuwenoude stad vind je tevens nog heel veel oude monumenten, die goed bewaard zijn gebleven. En met zijn ligging aan rivier de Ijssel, is het een veelzijdige omgeving voor een leuke vakantie of lang weekend er tussen uit. Zo vindt je niet ver van Deventer, het dorpje Okkenbroek. Combineer een dagje stad met het plattelandsleven, met een verblijf op minicamping Ikkingshof. Kom met de camper of tent, en verblijf op zeer ruime kampeerplaatsen van maar liefst 120m2! Op het terrein vind je ook vermaak voor de kinderen, zoals een klimrek, schommel en trampoline.

Of verblijf ten noorden van Deventer, op Camping de Kleverkamp in Diepenveen. Ga kamperen bij de boer op deze SVR camping in Overijssel. Ook je trouwe viervoeter is welkom op deze gemoedelijke minicamping. Kies je voor meer privacy, of juist de gezelligheid van andere kampeerders? De keuze is aan jou!

Deventer - aan de Ijssel
Deventer - aan de Ijssel

Verblijf op een SVR camping in Bathmen

Nabij Deventer, vind je het dorpje Bathmen. Daar kun je kamperen bij de boer op minicamping de Coolewee. Deze boerencamping in Overijssel heeft een terrein waar je makkelijk in contact komt met andere kampeerders, maar ook een apart deel waar je van meer privacy kunt genieten. Voor alle leeftijdscategorieën is dit een leuke vakantieplek, met fijne en nette voorzieningen. De camping is omringd door houtwal, waardoor de natuur altijd dichtbij is.

Een andere optie in Bathmen is SVR camping de Hoge Moât, midden in de agrarische landbouw. Bij deze betaalbare kleine camping, staat natuur centraal. Je zult hier dan ook rust en ruimte vinden, met vele weilanden rondom. Op het terrein is een poel gegraven, waar kikkers en wilde planten vertoeven. Kom met de tent of met je caravan en geniet van de pure natuur!

Ontdek het dorpje Olst vanuit een SVR camping

Tussen de steden Zwolle en Deventer, vind je het plaatsje Olst. Een klein dorpje met maar liefst 5.000 inwoners. Houd je van groen en een waterrijke omgeving? Dan is dit de plek om je hart op te halen. Je kunt hier leuke uitstapjes maken, zoals een bezoek aan het Museum Oud Keukengerei. Een woonboerderij vol voorwerpen en keukenapparatuur van vroeger, hier waan je je even terug in de tijd. Of bezoek de twee bekende molens, Bökkers Mölle en de Molen van Boks.

SVR camping Zuidvelde
SVR camping Zuidvelde

Kies voor een overnachting bij SVR camping Zuidvelde. Deze boerencamping in Overijssel beschikt over 25 kampeerplaatsen voor tenten of caravans, met een modern sanitair gebouw op het terrein. Je bevindt je hier middenin het prachtige Sallandse landschap, nabij een boerderij omringt door weilanden. In de schuur worden er maar liefst 300 schapen gehouden, een leuke dagbesteding voor het hele gezin!