Ontdek het agrarische leven

Agrocultuur

Het hart van Salland is gevormd door het agrarische leven. De Sallander laat je graag kennis maken met dit leven. Dit doen ze door het openstellen van hun boerderijen. Door je kennis te laten maken met heerlijke streekproducten in boerderijwinkels. En door de agroverhalen te vertellen in musea. Ontdek op deze pagina alles over het agroleven in Salland.

Stap op de pendalen

Fietsroutes

Rechtstreeks van het land

Raak geïnspireerd

Ontdek de verhalen

Voor ieder wat wils

Ontdek het agrarische leven in Salland

Agrocultuur

Bij de Sallanders staat het agrarische leven centraal. Ze zijn graag buiten, op het platteland, verbonden met de natuur. Dit is duidelijk te zien wanneer je door Salland fiets. De Sallanders laten je graag kennis maken met het hart van Salland. Dit wordt gedaan door boeren die hun bedrijf openstellen om te bezichtigen, door musea die het agroverhaal vertellen. Door boerderijwinkels die (h)eerlijke streekproducten verkopen en door restaurants die deze streekproducten bereiden tot een heerlijk gerecht. Geniet van de gastvrijheid van de boeren. De streekproducten- en gerechten die worden gemaakt. En van de verhalen achter deze producten.

Vanaf juni is het Sallands' Kookboek te verkrijgen. Hierin worden 65 Sallandse recepten benoemd samen met informatie over streekproducenten en streekproducten. Het kookboek moet onder andere mensen aanmoedigen om meer gebruik te maken van de Sallandse streekproducten die rechtstreeks van de boer komen en niet uit de supermarkt. Het kookboek is vanaf juni verkrijgbaar in Sallandse boekwinkels en bij enkele boerderijwinkels.