Bruisend en leefbaar

Lettele

Lettele is een klein Sallands plattelandsdorp. Maar bovenal een bruisend en leefbaar dorp met een kerk, een basisschool, winkels en twee horeca gelegenheden. De bijna 1500 inwoners zetten zich vrijwillig in voor het dorp en ruim 40 verenigingen en stichtingen zorgen voor sport, evenementen en sociaal contact. Het dorp ligt op 9 kilometer van Hanzestad Deventer en is met auto, fiets en buurtbus goed bereikbaar.

Op de kaart

Wandel- en fietsroutes rondom Lettele

Slinger van Salland

Fietsroute

Inspirerende verhalen

Ontdek Lettele

In Lettele

De leukste adresjes

Sallands plattelandsdorp

De bewoners en de plaatselijke ondernemers houden het dorp leefbaar en ontvangen graag bezoekers voor een korter of langer verblijf. Lettele en omgeving zijn bijzonder geschikt voor wandel- en fietstochten. Daarnaast heeft Lettele veel te bieden op het gebied van natuur, landschap en karakteristieke erven. Om te overnachten zijn er in en rond Lettele meerdere mogelijkheden in de vorm van B&B’s en groepsaccommodaties. Desalniettemin zijn rondom het dorp verschillende cafés en restaurants om even bakje koffie te drinken of heerlijk te eten.

De Heks van Lettele

Tijdens deze fietstocht volg je het spoor van de Heks van Lettele en Pier de Rover. Terwijl je door het afwisselde landschap fietst, voel je de aanwezigheid van de Heks van Lettele en kom je langs plaatsen waar de heks haar sporen heeft achtergelaten. Stop bij het Stenen Kruis bij de Eikelhof, een belangrijke plek in de legende. Maar laat het kruis staan! Want als je het kruis weg haalt word je getroffen door een vloek die jezelf en je geliefden lang zal achtervolgen.

Activiteitenkalender

Evenementen in Lettele