Veelzijdig

Raalte

Raalte ligt in het kloppend hart van Salland waar mensen elkaar ontmoeten. Het dorp is niet alleen gastvrij en vriendelijk, maar beschikt ook over een gezellig winkelcentrum. Het is een gemeente die verbindt, met zes toonaangevende evenementen die landelijke belangstelling trekken zoals Stoppelhaene, Ribs & Blues en de Sallandse Wandelvierdaagse. Geniet je graag van een fijne vakantie op een mooie plek in Nederland? Dan is de keuze voor deze gemeente zeker snel gemaakt.

Op de kaart

Fiets- en wandelroutes

Op een rij

Download hier onze fiets- en wandelroutes

Inspirerende verhalen

Ontdek het zelf

Op een rijtje

Populaire locaties

Ontdek

Het Sallandse landschap

Raalte is een uitstekend vertrekpunt om het Sallandse beter te leren kennen. Het ligt dan ook op korte afstand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Dit prachtige natuurgebied kenmerkt zich door uitgestrekte heidevelden en groene bossen. Je kan er heerlijk fietsen, wandelen en paardrijden. Verder is de Luttenberg met een hoogte van 30 meter ook een aanrader. Juist de natuur in Overijssel maakt het tot een geliefde provincie voor mensen die toe zijn aan vakantie en ontspanning.

In Raalte is er altijd iets te beleven. Van struinen door de winkelstraten tot genieten van de sallandse gastvrijheid en evenementen in het dorp. In Raalte kun je terecht voor een aantal grote evenementen, zoals Ribs & Blues, Stoppelhaene en de Sallandse Wandelvierdaagse. Stuk voor stuk echte Sallandse evenementen.

Activiteitenkalender

Evenementen in Raalte