Nationaal Park

De Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten behoort tot één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Aan de oostzijde van deze stuwwal meandert de Overijsselse rivier de Regge vrij door het coulissenlandschap.

Op een rijtje

Download hier onze fiets- en wandelroutes

Inspirerende verhalen

Ontdek de Sallandse Heuvelrug

Sallandse Heuvelrug

Tussen de Hanzesteden Deventer en Zwolle aan de ene kant en Twente aan de andere kant ligt Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.
Door het dynamische landschap en de prachtige vergezichten vanaf één van de 26 ‘bergen’, is dit een perfecte plek om te ontdekken wat Salland allemaal te beiden heeft.
Wanneer je door het ongerepte landschap loopt kan je bijna niet geloven dat je op Nederlandse bodem bent.

Het landschap bestaat uit een verscheidenheid van flora en fauna, speelplekken voor de kinderen en excursies voor jong en oud. Door de veelzijdigheid aan paden en routes kan je Sallandse Heuvelrug ook zelf ontdekken. Het landschap heeft ongekende mogelijkheden en het is daarom niet vreemd dat dit een favoriet natuurgebied is voor onder andere natuurliefhebbers en buitensporters. Het is de dé plek om heerlijk te kunnen fietsen, wandelen, hardlopen, mountainbiken, wielrennen of zelfs meedoen aan een buitensport evenement. Kortom, een veelzijdig natuurgebied met bergen vol beleving voor actieve buitenmensen.