Dagje Hellendoorn

een gezellige uitje voor jong en oud

9 juli

Ambachten van vroeger en nu. Tijdens het jaarlijks Dagje Hellendoorn is er voor jong en oud van alles te beleven. Alles speelt zich af rondom Museumboerderij Erve Hofman in Hellendoorn.

Er worden in en rondom museum Erve Hofman demonstraties gegeven van allerlei oude beroepen, zoals karnen, brood bakken, houtsnijden, stoelen matten en klompen maken. Er wordt gedorst met een antieke dorsmachine en op de ouderwetse manier met een vlegel. Men kan genieten van weven, spinnen, kantklossen, zandstrooien en allerlei andere oude ambachten. Altijd al willen weten hoe je mosterd maakt. De mosterdmaker laat het zien. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een vakman of vakvrouw aanwezig.

Natuurlijk is ook de Oale Smederieje geopend waar de smeden hun kunsten met het laaiend vuur, aambeeld en blaasbalg laten zien.
Voor de allerkleinsten is er een knuffelhoek met cavia’s, konijnen en andere kleine dieren.
Jong en oud kan een rondritje maken met Bello, de oude dorpstrein, waarmee men zich weer in de jaren dertig van de vorige eeuw waant. Enkele harmonicaspelers zorgen voor een passende muzikale omlijsting en de inwendige mens wordt niet vergeten. Er zijn allerlei belegde broodjes, er is krentenwegge en natuurlijk een ijskar.

Om 11.00 uur wordt het startsein gegeven.

Het Dagje Hellendoorn is een activiteit van de Stichting Oald Heldern in samenwerking met de Vereniging Oale Ambachten.

Wanneer

Contactinformatie

Museum Erve Hofman
Hofmanstraat 2
7447 AS Hellendoorn