Kunst van Hier tot Ginder

11 - 12 jun 2022

Na de Amuse van Hier tot Ginder in september 2021 organiseren wij weer een reguliere kunstfietsroute in 2022 op zaterdag 11 en zondag 12 juni. Kunst & theater op bijzondere locaties in het Sallandse landschap, dat is Kunst van Hier tot Ginder, een bijzonder kunstproject.

De kerk van Okkenbroek, loonbedrijf Tuller, molen en tuin de Hegeman en het nieuwe melkveebedrijf Heerlijkheid Linde vormen in 2022 de inspiratie en het decor voor speciaal gerealiseerde kunstwerken. Daarnaast is er een theater- en muziek-programmering. Eigenlijk zijn het 3 kleine festivallocaties die samen met Okkenbroek, als hart van de route, worden verbonden door een 26 kilometer lange fietstocht door het mooie Sallandse landschap. Professioneel beeldend kunstenaars en studenten Aki/ArtEZ maken speciaal voor de locaties nieuw werk.

Het thema:

Het thema OverERVEN is een letterlijke verwijzing naar de fietstocht die over (boerderij) erven loopt, maar ook een verwijzing naar tradities en gebruiken die van generatie op generatie doorgegeven worden, zoals gebruiken, taal, recepten, muziek, rituelen, verhalen, ambachten etc.

Kunst en theater van:

Wessel Verrijt, Marieke de Jong, Marjolein Witte, Leonard van Munster, Bart Nijboer, Lies Kortenhorst, Miranda Blaak, Nik Esmeijer, Thijmen Pelgröm, Roland Farkas, Jakki O Donovan Esther van der Werf, Rozemarijn Mortier, Emma Schuster, Fabuloka, Lotte Pen, Dolf Moed, Piepschuim, Hirondelles, Steven Luca en Jeffrey Kleine Koerkamp.

Praktische informatie

De deelname bedraagt € 5,- per persoon, inclusief 1 consumptie. Kinderen t/m 16 jaar gratis. U krijgt een festivalbandje om uw pols, zodat u op elke locatie kunt aantonen aan de vrijwilligers op de posten dat u reeds betaald heeft voor deelname. Het festivalbandje is op beide dagen geldig.

Startpunt:
Ons Centrum Okkenbroek
Oerdijk 141
7435 PJ Okkenbroek

U kunt op alle locaties starten! Pinnen kan alleen in Okkenbroek.

Veelgestelde vragen

Kan ik een fiets huren?

Ja, neem hiervoor bijtijds contact op met de fietsenwinkels in de buurt, bijvoorbeeld Jan Stam in Holten. Er zijn ook elektrische fietsen te huur. Dit kunt u het beste zelf met hen regelen en verder afstemmen.

Kan ik iets te eten of drinken nuttigen op de locaties?

Ja, locatie 1 is een café en op de overige locaties zal catering aanwezig zijn. De locatiehouders bepalen zelf hoe uitgebreid of summier ze dit willen aanpakken. Sommige locatiehouders vragen een plaatselijke vereniging om de catering te verzorgen.

Wat is de lengte van de fietstocht?

De lengte van de fietstocht is ongeveer 26 kilometer en geheel bewegwijzerd.

Kunnen we ergens in de buurt overnachten?

Zeker! Combineer uw deelname aan de Kunstfietsroute in Okkenbroek met een meerdaags verblijf in Salland!

Is er een programmaboekje?

Een programmaboekje is gratis verkrijgbaar op alle locaties tijdens het evenement èn vooraf bij diverse ondernemingen, VVV's en culturele instellingen rondom Okkenbroek.

Voor de hoeveelste keer wordt de kunstfietsroute gehouden?

In 2022 is het de 17e keer dat de kunstfietroute wordt georganiseerd.

Is er EHBO of pechhulp onderweg?

Ja, er zijn EHBO'ers met de standplaats in Okkenbroek. Op de locaties zijn bandenplaksetjes te leen. Er zijn geen oplaadpunten voor uw elektrische fiets.

Ik zit met nog meer vragen, kan ik hierover mailen?

Ja, u kunt een E-mail sturen naar kunstvanhiertotginder@gmail.com of uw vraag stellen via Facebook.

Wanneer

-
-

Prijzen

Deelnameprijs
€ 5,00

Deelname voor jongeren t/m 16 jaar gratis.

Contactinformatie

Kunst van Hier tot Ginder