Koopzaterdag 'Oog voor elkaar' met koopavond

Winkelen tot 21.00 uur

eergisteren

Leuke marktkraampjes, springkussens, sporten op het Europaplein en een concert in de Schildkerk. Kom naar deze gezellige koopzaterdag met leuke activiteiten.

Tijdens deze koopzaterdag is er in Rijssen oog voor de medemens met een beperking. In het centrum wordt een Goede doelenmarkt georganiseerd met muziek, entertainment en veel kindervermaak én je kan lekker lang (sale)shoppen.

Goede doelenmarkt centrum Rijssen en Kasteel Oosterhof

In het centrum en rond kasteel de Oosterhof wordt er tijdens deze koopzaterdag een actiedag gehouden voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Van 10 tot 16 uur staan er in het centrum marktkramen van instellingen die zich inzetten voor mensen met een beperking. Maak kennis met verschillende stichtingen, goede doelen en kennis instanties op dit gebied, die zich presenteren tijdens deze leuke braderie, waar je van alles kunt kopen.

De brandweerwagens van het Brandweermuseum onderhouden een pendeldienst tussen het centrum en landgoed de Oosterhof. Ook de rolstoelbus wordt hiervoor ingezet.

Entertainment

Op het Europaplein kan worden gesport. Verdeeld over het centrum staan springkussens, waar je de hele dag heerlijk kunt springen. Vanaf 17 uur zijn er verschillende optredens. Zo treedt Troubadour Coen op. Gewapend met een uitgebreid en divers repertoire behoort hij tot een select groepje professionele troubadours/entertainers die stad en land afreizen om her en der hun kunsten te vertonen. Net als zijn beroemde voorvaderen, de troubadours uit de 13e en 14e eeuw brengt troubadour Coen verhalen en liedjes en vermaakt hij zijn publiek met prachtig gitaarspel. De swingende topmuzikanten van de Dixielandband zorgt ’s avonds voor een vrolijke noot in centrum Rijssen.

Uitbundig uitgerust met discolichten en een rookmachine, rolt Disco Fever ’s avonds door de straten van centrum Rijssen. Deze kleurrijke kar maakt een zo groot of klein fuifje als je maar wilt! Terwijl de chauffeur probeert het publiek niet voor hun seventies sokken te rijden, spat elke straatsteen spontaan uit zijn voegen en verandert in een Saturday Night Fever feestje.

Tijdens deze koopzaterdag kun je lekker lang shoppen. De winkels zijn open tot 21.00 uur. Natuurlijk kun je tijdens of na het shoppen lekker een hapje eten of iets drinken bij de lokale horeca.

Deze dag is een unieke samenwerking tussen verschillende stichtingen, het Rijssens Museum, HABI, Gemeente Rijssen-Holten en Rijssense ondernemers.

Wanneer

-

Contactinformatie

Centrum Rijssen
Haarstraat 44
Rijssen