Helmert Woudenberg

Fluiten in het donker

11 mrt 2023

In de voorstelling Fluiten in het donker, ook de titel van een bundel, ‘speelt’ Woudenberg een aantal van de mooiste verhalen; over kwetsbare kinderen, verliefde stelletjes, peper-en-zout echtparen, publieke vrouwen, kroeglopers en andere buitengewone zonderlingen.

Jarenlang schreef Simon Carmiggelt elke dag een Kronkel in Het Parool, een kort verhaal waarin geregeld een man (vaak de schrijver zelf) door de stad slentert en in een komische situatie belandt of een ontmoeting heeft met een kleurrijk type. Deze ‘cursiefjes’ werden gebundeld in meer dan 100 boeken, die tientallen drukken beleefden. Ook las hij ze jarenlang voor op televisie.

Na het succes van zijn eerste Carmiggelt-programma maakte Helmert Woudenberg een tweede selectie. In de voorstelling Fluiten in het donker, ook de titel van een bundel, ‘speelt’ Woudenberg een aantal van de mooiste verhalen; over kwetsbare kinderen, verliefde stelletjes, peper-en-zout echtparen, publieke vrouwen, kroeglopers en andere buitengewone zonderlingen.

Helmert Woudenberg (1945) behoort tot de top van het Nederlands toneel. Hij was een van de oprichters van Het Werkteater, een theatercollectief dat van grote invloed is geweest op het hedendaagse toneel. Vorig jaar toerde hij met Toneelgroep Jan Vos door het land met de locatievoorstelling Mansholt. Naast acteur is hij ook regisseur, docent en toneelschrijver.

‘Soms voel ik me als die eenzame wandelaar in het donkere woud, die, ofschoon vrolijk fluitend, voortdurend vreest uit een hinderlaag te zullen worden besprongen.’ Simon Carmiggelt

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 16,00

inclusief koffie / thee.

Contactinformatie

Podium Heino
Canadastraat 6
8141 AC Heino