Niki Jacobs

The front porch sessies

19 maart

In de Front Porch Sessies worden liedjes uit de jaren ’60 en ’70 uitgevoerd in een akoestische setting. Met drie stemmen, twee gitaren én een altviool. Liedjes die je het liefst tijdens een zachte nacht onder de sterrenhemel in een schommelstoel op de veranda wilt horen.

Zangeres Niki Jacobs, singer-songwriter Ivo Bernard en altviolist Ro Krauss. Op het eerste gezicht wellicht een ongebruikelijke combinatie, deze drie musici uit verschillende disciplines. Maar wel met een gezamenlijke, grote liefde voor Amerikaanse folksongs!

Drie vrienden treffen elkaar na een lange tijd een veranda in Tennessee; ze maken muziek, vertellen mooie verhalen. Verhalen over de liefde, de drank, de dood en het geluk. Kortom: het leven.

In de Front Porch Sessies worden liedjes uit de jaren ’60 en ’70 uitgevoerd in een akoestische setting. Met drie stemmen, twee gitaren én een altviool. Liedjes die je het liefst tijdens een zachte nacht onder de sterrenhemel in een schommelstoel op de veranda wilt horen. Leonard Cohen, Bob Dylan, Dolle Parton, Emmylou Harris komen voorbij, maar ook songs van Gillian Welch, Loretta Lynn, Willie Nelson, Joan Baez...

Niki Jacobs wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Jiddische lied. Grote indruk maakten zij en haar band Nikitov met de hartverwarmende voorstelling met beroemde Mauthausen liederencyclus van Mikis Theodorakis.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 17,00

inclusief koffie / thee.

Contactinformatie

Podium Heino
Canadastraat 6
8141 AC Heino