Ribs en Polkas bij de Eschländerkapel

26 jun 2022

Op zondag 26 juni a.s. is de 4e editie van Ribs en Polkas in Park de Geuren in Hellendoorn. Aanvang 14.00 uur, de toegang is gratis.

Medewerking wordt verleend door Muzicanka en de Brooker Kapel en de muzikale middag eindigt met een optreden van de Eschländerkapel zelf, die onlangs nog de 2e plek haalde op het Europees Kampioenschap voor Blaaskapellen.

In het prachtige park De Geuren in het centrum van Hellendoorn wordt het genieten van een middag vol live muziek. Voor de inwendige mens is er een buitenbar en op de smokers worden heerlijke ribbetjes en andere lekkernijen bereid. Er zijn banken en tafels aanwezig maar u kunt uiteraard ook een tuinstoel meenemen om heerlijk te genieten van live muziek en lekker eten en drinken.

Het muzikale programma is als volgt:

14.00-15.00 uur: De Brookerkapel uit Bornerbroek “De Brookerkapel” uit Bornerbroek bestaat uit een hechte en enthousiaste groep van 15 lokale muzikanten, waarin leeftijd geen rol speelt. De Kapel staat onder leiding van “Kapelmeister” Laurens van Rijn. Het repertoire bestaat uit originele Egerländer en Böhmische muziek, uitgebreid met Tsjechische muziek en populaire Duitse Schlagers, inclusief zang. Gezelligheid is een belangrijk aspect, zowel tijdens de repetities als de optredens.Onderscheidend zijn ze met de zogeheten “verrückte halbe Stunde” met bekende Schlagers en feestnummers van onder andere Andrea Berg, Helene Fischer en Rex Gildo.Met dit repertoire weet “de Brookerkapel” het publiek telkens weer met sfeer en luistergenoegen te verrassen en te vermaken.

15.15-16.15 uur: Muzicanka Muzičanka is een Moravisch getint muziekspektakel. Neem 13 gedreven muzikanten met een passie voor de Moravische blaasmuziek. Voeg daar aan toe een vlotte, spontane presentatrice die de muziek én de muzikanten door en door kent. Het geheel wordt gekruid met een vleugje eigen interpretatie, een lepeltje lef en een snufje brutaliteit. Dat is het recept voor blaaskapel Muzičanka. De muzikale leiding is in handen van trompettist Bas van Gestel.

16.30-17.30 uur: De Eschländerkapel Hellendoorn De Eschländerkapel bestaat inmiddels 44 jaar en speelt al vele jaren mee in de top van de Nederlandse blaaskapellen. De kapel organiseert regelmatig zelf concerten maar treedt ook op bij oktoberfeesten en andere festijnen. Onlangs behaalde de kapel de 2e plek op het Europees Kampioenschap voor Blaaskapellen, een geweldige prestatie voor een amateurkapel. De Eschländerkapel staat onder de muzikale leiding van Jan Dijsselhof.

17.30 uur gezamenlijke afsluiting met alle 3 kapellen.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Park de Geuren