Nacht van de vleermuis

in het Worpplantsoen

27 aug 2022

In het laatste weekend van augustus wordt jaarlijks de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In vele landen in Europa wordt dit weekend aandacht besteed aan vleermuizen. IVN Deventer doet dit jaar weer mee.

Vrijwel iedereen heeft wel eens een vleermuis gezien, 's avonds in de tuin, op straat of in een park. In de schemering komen ze tevoorschijn om als ware luchtacrobaten hun kostje (vliegende insecten) bij elkaar te 'scharrelen'.
Wij beginnen in de muziekkoepel met een korte inleiding over het gedrag en het nut van vleermuizen. Daarna, rond zonsondergang, gaan we op zoek naar vleermuizen in het plantsoen en boven het water van de nevengeul van de IJssel. Gidsen gebruiken een batdetector, dat is een apparaat dat de geluiden van de vleermuis voor mensen hoorbaar maakt. Hierdoor kun je horen welke vleermuis er boven je hoofd of boven het water vliegt. Ga mee om iets van deze nachtdieren te zien en ervaren. Zie ook www.ivn.nl/afdeling/deventer

Opgave is noodzakelijk bij excursies@ivndeventer.nl Bij regen of harde wind wordt het afgelast omdat de vleermuizen dan niet vliegen en krijg je bericht.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
gratis
Entreeprijs Volwassenen
€ 2,00

Contactinformatie

Worpplantsoen
Worpplantsoen
Deventer