De Ruimte | Bart Koldewee

Kunstresidenties in Deventer

22 augustus - 4 sep 2022

De komende 2 weken resideert Bart Koldewee, gecureerd door Kunstenlab, in de Bergkerk! Op 4 september vindt de opening van het project plaats samen met een eindpresentatie van Bart Koldewee. De toegang is gratis en vrij toegankelijk

Binnen een periode van een week werken en verblijven makers op een zichtbare plek in de stad. De residentie is bedoeld om tot nieuw werk te komen, het te presenteren en zo zichtbaar te zijn voor het publiek. Daarbij wordt de nadruk gelegd op het feit dat de deuren ‘open staan’, wat betekent dat de residerende makers zich openstellen voor de connectie met gericht publiek én voorbijgangers. Elke residentieperiode wordt afgesloten met een open presentatie van het ontstane werk.

De residenties worden gecureerd door cultuurorganisaties uit Deventer. Kunstenlab, De Perifeer, dEVENTer, Productiehuis BRUT, Burgerweeshuis, Bibliotheek Deventer dragen zorg voor de keuze van een maker, zijn betrokken bij de inhoudelijke vormgeving van de residentie en dragen bij aan de zichtbaarheid ervan.

Project de Ruimte wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer in samenwerking met Kunstenlab, Evenementenbureau dEVENTer en BRUT.

Bart Koldewee 22 augustus – 4 september Bergkerk, Deventer Het werk van Bart Koldewee bestaat uit schilderijen en muurschilderingen waarin de focus ligt op compositie, orde en evenwicht. Door voortdurend op zoek te zijn naar nieuwe vormen en variaties ontstaat er een eindeloos spectrum aan mogelijkheden. In de recente werken speelt ook de vorm van het doek mee. Door positieve en negatieve ruimte te gebruiken komt het werk nog meer tot de essentie. Het blijft een spannend spel waarin een evenwicht wordt gezocht tussen nieuwe vormentaal en technische mogelijkheden. Voor De Ruimte gaat Bart Koldewee een nieuw groot werk op locatie maken dat tussen een object, een muurschildering en een groot schilderij in zit wat specifiek voor De Ruimte is gemaakt.

Wanneer

22 aug - 4 sep 2022
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

De Bergkerk
Bergkerkplein 1
7411EN Deventer