Interactieve kerststal in de Broederenkerk in Deventer

9 dec 2022 - 8 jan 2023

De Broederenkerk in Deventer pakt dit jaar in december en januari weer groots uit met de interactieve kerststal.

Na twee jaar met beperkingen is er dit jaar in een andere opzet van alles te zien. Over een oppervlakte van 400 vierkante meter (de halve kerk is daarvoor gereserveerd) lopen de bezoekers letterlijk door het verhaal. Heel veel onderdelen zijn interactief. Dat betekent dat bezoekers, en met name kinderen, zelf van alles in beweging kunnen zetten door het indrukken van een knop, het draaien aan een slinger of het pompen met een blaasbalg. Zo verschijnt o.a. de engel Gabriel aan Maria, maken dieren geluid of begint het kampvuur bij het herdersveld te branden. Het doel is om op deze wijze de kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het kerstverhaal.

Verschillende diorama’s beelden onderdelen van het verhaal uit. Men stapt letterlijk onder een grote stadspoort door het verhaal in, passeert de herberg, het dorpje Nazareth, de koningen met hun kamelen bij een tent in de woestijn, de herders op wacht bij hun schapen, om tenslotte aan het eind van de route bij de stal uit te komen. Het thema luidt dan ook: “Op weg naar de stal”. Onderweg zijn er voor de bezoekers tal van spelletjes gemaakt. In de herberg kunnen kinderen naar believen knutselen.

De kerststal is te bezichtigen vanaf vrijdag 9 december tot en met 8 januari, dagelijks van 11.00 uur tot 16.30 uur. Op eerste en tweede kerstdag van 13.30 tot 16.00 uur. Nieuwjaarsdag gesloten.

Wanneer

9 dec - 8 jan 2023
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Broederenkerk
Broederenstraat 18
7411LB Deventer