Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg

27 nov 2022

Wandelen door het winterse landschap van de Sallandse Heuvelrug begeleid door sfeervolle midwinterhoornklanken. Dat kan op zondag 27 november. Je kunt starten tussen 13.00 en 15.00 uur vanaf Erve De Pas in Haarle.

Wandelen door het winterse landschap van de Sallandse Heuvelrug begeleid door sfeervolle midwinterhoornklanken. Dat kan op zondag 27 november. Je kunt starten tussen 13.00 en 15.00 uur vanaf Erve De Pas in Haarle. .

Midwinterhoornblazen

Het midwinterhoornblazen is een oeroude traditie. Er mag geblazen worden vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Ook in Haarle wordt in de midwinterperiode volop op de hoorn geblazen. Het is een zware kunst, waarbij een paar goede longen even noodzakelijk zijn als het hout van een krom elzen-, berken- of wilgenstammetje.

Erve De Pas

Wandel op 27 november vanaf Erve De Pas op eigen gelegenheid van blazer naar blazer. Om de beurten kun je de klanken van de blazers horen. Warm even op bij de vuurplaats, geniet onderweg van een lekkere kop warme choco en rooster een marshmallow boven het vuur. Loop binnen bij Informatieschuur De Pas. Ontmoet de boswachter en stel de vraag die je altijd al wilde stellen. Ontdek de Speelnatuur van OERRR. En natuurlijk kun je bij Herberg De Pas terecht voor een heerlijk kopje thee, koffie, lunch of smakelijke baksels!

Van blazer naar blazer

Vanaf Erve De Pas loop je zelf van blazer naar blazer, ze laten om beurten hun tonen horen. De route is ongeveer 6 kilometer en onderweg leggen de blazers uit hoe de midwinterhoorn werkt. Vind je de wandeling van 6 kilometer te lang? Meld je dan aan voor de Midwinterhoornwandeling op zondag 1 januari. Deze wandeling is ongeveer 2 kilometer.

Handig om te weten

Tijd: Starten tussen 13.00 en 15.00 uur Plaats: start wandeling bij Erve De Pas, Molenweg 2 in Haarle Tip: Kom met de fiets om parkeerdrukte te voorkomen LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit.

Wanneer

-

Contactinformatie

De Sprengenberg, Herberg De Pas
Molenweg 2
7448 RE Haarle