Museum De Waag

1 januari - 31 dec 2023

Van oudsher is De Waag al een belangrijk icoon van Deventer. Dit is het oudste waaggebouw van Nederland dat nog als zodanig gebouwd werd. Waar vroeger handel werd gewogen, vind je sinds 1915 een bijzonder museum vol oude schatten van de stad.

De Waag vind je aan de Brink. Toen Deventer uitgroeide tot één van de belangrijkste Hanzesteden aan de IJssel, door met name de toename van jaarmarkten die werden gehouden in Deventer en de stijging van handelaren die van heinde en ver kwamen om hier hun producten te verhandelen, was het nodig om toezicht te houden op maatvoering. En in 1528 werd De Waag gebouwd als weeghuis voor het meten en wegen van al deze handelsproducten.

Het Waaggebouw speelde dus een belangrijke rol in het handelsleven van de stad. Kooplieden vanuit alle windrichtingen moesten hier, onder verantwoordelijkheid van de stedelijke overheid, hun goederen laten wegen. Hedendaags kun je de waag bezoeken voor bijzondere tentoonstellingen en de oude schatten van Deventer.

Elke donderdag en zondag om 14:00 uur start er een instaprondleiding bij de servicebalie in de museumwinkel. De tour is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum en is alleen voor individuele bezoekers.

Let op: er is geen instaprondleiding op 21 september.

Groepsrondleidingen

Rondleidingen voor groepen vinden plaats op afspraak. De rondleidingen worden gegeven binnen reguliere openingstijden. De kosten bedragen € 40,- voor een groep t/m 10 personen plus entreegelden.

Wanneer

29 mei - 31 dec 2023
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
gratis
Entreeprijs Volwassenen
€ 9,00
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 2,50
Prijs voor leden
gratis
CJP prijs
€ 7,50

Contactinformatie

Museum De Waag
Brink 56
7411BV Deventer