Kiss the Frog

4 feb 2023

The Frog was begin jaren ’80 verantwoordelijk voor een nieuwe impuls van de funk, soul en rock in Nederland. De band stond bekend om zijn ijzersterke live reputatie en werd een inspiratiebron voor een hele generatie jonge muzikanten.

Na drie succesvolle albums lanceerde frontman Rick de Vito zijn solocarrière. In 2018 overleed Rick de Vito helaas op te jonge leeftijd. De aanleiding voor de oud-bandleden een tribute te houden om de muziek van The Frog live in ere te houden. De nieuwe band Kiss the Frog was geboren en op zaterdag 4 februari zijn ze live te zien in het ZINiN Theater in Nijverdal met in het voorprogramma de funky en soulvolle Nijverdals band Good Times!.

Rick de Vito was de frontman van The Frog, maar hij werd omringd door een stel zeer goede muzikanten. Samen brachten ze drie zeer succesvolle albums uit. Voor de Vito was het toe tijd om zijn solocarrière te lanceren. Zijn Rolling Stones cover van ‘Satisfaction’ van zijn debuutalbum ‘Good Times’ werd een grote hit in Duitsland.


Eenmalige succesvolle tribute leidt tot hernieuwde samenwerking
In de zomer van 2018 komt Rick de Vito helaas te overlijden. Dit was de aanleiding om een eenmalige tribute te organiseren. De tribute werd een groot succes en dat zette de bandleden aan het denken, dit was immers te mooi om het bij één avond te houden. De samenwerking werd doorgezet en onder de naam Kiss the Frog treden ze nu door het land op om de muziek van The Frog live in ere te houden.

Support act: Good Times!
Als support act is de funky en soulvolle (deels) Nijverdalse band Good Times! aan het programma toegevoegd. Met de muzikanten Marco de Jong, Radboud Masselink, Stefano Colabella, Lodewijk Lindemulder en zangeres Marlène Simons staat er een heerlijke band met een lekker repertoire: o.a. Mother’s Finest, Level 42, Michael Jackson, Toto en Hall & Oates.

Passie, groove en spelplezier
Het belooft een heerlijke avond te worden met fijne muziek vol passie, groove en spelplezier met het beste van de albums ‘Be Kind to Animals, Kiss a Frog’, ‘Document’, ‘Capricorn’ en ‘The Lost Tracks’.

Kaarten voor dit staconcert zijn te reserveren via de website, de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 17,50

Contactinformatie

ZINiN Theater
Willem Alexanderstraat 7
7442MA Nijverdal