Workshop: Zing mee met het DVE

50-jarig Deventer Vocaal Ensemble organiseert workshops over Matthäus Passion

18 mrt 2023

Bent u benieuwd naar interessante achtergronden van de Matthäus Passion van
Bach? En lijkt het u leuk eens een paar stukken met het Deventer Vocaal Ensemble mee te zingen?
Doe dan mee aan de workshop “Zing mee met het DVE”!

Het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) is bekend van de jaarlijkse uitvoeringen van de Matthäus Passion in de Bergkerk in Deventer en van diverse concerten in en rondom Deventer. Het koor is in 1973 opgericht; dit betekent dat het DVE in 2023 50 jaar bestaat! Om dit te vieren organiseert het DVE op 18 maart een workshop met als thema “Zing mee met het DVE”. Iedereen is uitgenodigd om onder leiding van professionele DVE-musici nader kennis te maken met de Matthäus Passion en andere werken van Bach en om samen een aantal muziekstukken van Bach in te studeren en uit te voeren.

Het programma van 18 maart ziet er als volgt uit: · 13:00 tot 13:15 uur: ontvangst in het Kunstcircuit (naast de Deventer Schouwburg); · 13:15 uur: inleiding door DVE-oprichter Jan Kleinbussink, waarna de deelnemers per stemsoort en ondersteund door DVE-zangers een paar stukken zullen instuderen onder leiding van Jan Kleinbussink en Klaas Stok (beiden voormalig DVE-dirigent), Mariëtte Bastiaansen (voormalig DVE-stemcoach) en Elske te Lindert (huidig DVE-dirigent); · 15:00 uur: koffie of thee; · 15:30 uur: vertrek naar de Bergkerk in Deventer. Daar zal Klaas Stok een gezamenlijke repetitie leiden; · 16:45 uur: eindpresentatie van de ingestudeerde stukken onder leiding van Klaas Stok. Dit (openbare) concert wordt begeleid op kistorgel (Elske te Lindert) en cello (Marije Toenink). Hierna heffen we het glas op een geslaagde samenzang (en natuurlijk op het jarige koor); · uiterlijk 18:00 uur: einde van de “Zing mee met het DVE”-workshop.

De kosten van deze workshop bedragen slechts €10,- per deelnemer. Hiervoor krijgt u de bladmuziek, koffie en thee tijdens de workshop en een borrel na afloop. En natuurlijk: een gezellige en interessante middag! Als u verzekerd wilt zijn van deelname, koop dan nu uw kaartje via onze website: www.deventervocaalensemble.nl of stuur een berichtje naar workshop@deventervocaalensemble.nl.

Het is de bedoeling dat iedereen mee kan doen aan de workshop. Daarom zijn er geen voorwaarden voor deelname. Bij opgave via onze website vragen we u welke stemsoort u heeft (sopraan, alt, tenor, bas, onbekend), zodat wij de workshops beter kunnen voorbereiden.

Wilt u niet meedoen aan de workshop maar bent u wel benieuwd naar het resultaat? U bent van harte welkom in de Bergkerk om de eindpresentatie bij te wonen. De kerkdeuren gaan open om 16:30 uur, de presentatie begint om 16:45 uur. Bezoekers hebben gratis toegang, wel vragen we een vrije gift voor onkosten en borrel. Uiteraard bent u na de presentatie ook van harte uitgenodigd om een borrel met ons te drinken.

Zingt u mee met het DVE?

Wanneer

Prijzen

Deelnameprijs
€ 10,00

Contactinformatie

Kunstcircuit
Stromarkt 18
7411 PK Deventer