Butterfly Vision

Movies that Matter in Deventer

27 feb 2023

Na twee maanden als krijgsgevangene keert de Oekraïense militair Lilia terug naar haar man en familie. Maar het lukt haar niet aan haar trauma te ontsnappen, en bovendien blijkt ze zwanger van een van haar bewakers. Toch weigert Lilia een slachtoffer te zijn. Rauw drama, indrukwekkend geacteerd.

Haar naam Butterfly verwijst naar haar rol in de oorlog. Lilya is drone-specialist luchtverkenning. Ze wordt bejubeld als zij uit gevangenschap terugkeert en haar thuiskomst wordt live op tv uitgezonden. Ze wordt een held. Al snel blijkt de werkelijkheid veel schrijnender. Haar overbezorgde moeder heeft geen idee hoe ze haar dochter kan ondersteunen. Het lukt haar man Tokha niet een nieuwe band op te bouwen. Na afloop van de film is er gelegenheid tot nagesprek. Yuliia Barsukova zal met de aanwezigen in gesprek gaan en zo mogelijk hun vragen beantwoorden. Yuliia is in april 2022 uit de Donbass naar NL gevlucht en is nu werkzaam als docent Engels op de Internationale Schakelklas in Deventer.

Stuur een mail naar film@amnestydeventer.nl en ontvang onze nieuwsbrief. Butterfly Vision, maandag 27 februari 2023, aanvang 20.00 uur MIMIK, Achter de Muren Vispoort 8-10, Deventer. Voor kaarten: www.mimik.nl

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Movies that Matter
Achter de Muren Vispoort 8-10
7411 SL Deventer