Roots | kunst en koken
Samen eten en koken is een belangrijk onderdeel van de Palestijnse cultuur. Kunstenaar Samah Shihadi brengt dit regelmatig terug in haar werk. Ook de Palestijnse chef-kok Sami Tamimi benadrukt het belang ervan: ‘Samen eten is veel meer dan alleen maar samen eten. Het betekent ook: samen zijn, een ruimte delen en ideeën en verhalen uitwisselen.’
De wereldberoemde chef Tamimi woont en werkt al ruim 25 jaar in Londen, maar groeide op in Jeruzalem. In zijn recepten grijpt hij terug op zijn Palestijnse roots. Hij is (co-)auteur van verschillende kookboeken waaronder Ottolenghi (2008), Jeruzalem (2012) en Falastin. Dit laatste boek, dat in het Arabisch ‘Palestina’ betekent, bevat naast recepten ook verhalen over de geschiedenis, (eet)cultuur en identiteit van het land en het Palestijnse volk.
Ben je ook nieuwsgierig naar de geuren en smaken uit Palestina? Speciaal voor deze tentoonstelling creëerde Tamimi een bijzonder Palestijns recept, geïnspireerd op de tekeningen en het lievelingsgerecht van Shihadi: Shulbato. En natuurlijk delen we dit recept met jou!
Wanneer
- elke maandag: - uur
- elke dinsdag: - uur
- elke woensdag: - uur
- elke donderdag: - uur
- elke vrijdag: - uur
- elke zaterdag: - uur
- elke zondag: - uur
Contactinformatie
Museum MORE
Hoofdstraat 28
7213CW Gorssel