Violiste Judith van der Klip

17 mrt 2023

De viool. Een instrument die je niet elke dag ziet, maar op vrijdag 17 maart is de viool in al zijn glorie te horen in het ZINiN Theater.

Professioneel violiste Judith van der Klip neemt het publiek mee op de muzikale reis van haar 200-jaar oude viool, van 1800 tot nu. Saai? Oubollig? Absoluut niet. Judith speelt namelijk niet alleen klassieke muziek, maar staat ook op de grootste podia met de wereldberoemde deejays Armin van Buuren en Martin Garrix. En unieke kans om kennis te maken met de veelzijdigheid en schoonheid van de viool.

Judith van der Klip trad onder andere op Pinkpop, Lowlands, Sziget (Hongarije) en andere grote festivals in Denemarken, Zweden, België en ook de Verenigde Staten. Vaak speelde ze samen met grote artiesten als Armin van Buuren, Stef Bos, Typhoon, Blaudzun, Martin Garrix en Mr. Probz. Hoogtepunten in een carrière, die al begon op vijfjarige leeftijd, van één van Nederlands beste violisten.

Van het 18e -eeuwse Amsterdam naar internationale pop- en dancepodia
Om ook jonge mensen ervan te overtuigen dat de viool alles behalve een saai instrument is, bedacht ze haar theatershow ‘Memoires van een viool’. Judith heeft zich verdiept in de geschiedenis van haar 200-jaar oude viool, gebouwd door een bijzondere oud-Hollandse bouwer. In haar zoektocht bouwt ze een schat aan wetenswaardigheden en anekdotes op. Het begint allemaal op de plek waar de boom voor het hout van de viool moet hebben gestaan in de buurt van het 18e eeuwse Amsterdam, via het chique Haagse Hof, van zwoele Argentijnse tango naar eigentijdse muziek en allerlei plekken op de Nederlandse en internationale pop- en dancepodia. Judith wordt hierbij vergezeld door een pianist, een bandoneonist en zelfs een strijkkwartet. Tijdens de show worden mooie visuals getoond en de stem van de viool wordt vertolkt door Eric Corton.

Ontdek de veelzijdigheid en schoonheid van de viool
Benieuwd naar het prachtige spel van Judith van der Klip en de veelzijdigheid en schoonheid van de viool? Kaarten zijn (online) te reserveren via de site, de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 17,50

Contactinformatie

ZINiN Theater
Willem Alexanderstraat 7
7442MA Nijverdal