Het Theaterschip daagt generaties uit om met elkaar in debat te gaan

11 - 12 mrt 2023

Tijdens het weekend van 11 en 12 maart staat Het Theaterschip aan de Scheepsvaartstraat 9 in Deventer compleet in het teken van het project Toekomst = NU!. Tijdens dit weekend wordt er ingezoomd op belangrijke maatschappelijke thema’s zoals gendergelijkheid, de klimaatcrisis en zelfzorg. Onder de noemer Future = NOW A Youth Manifesto (FuN) is Het Theaterschip in Deventer een internationale samenwerking en uitwisseling met jongeren, nieuwe makers en organisaties uit Slovenië en Tsjechië aangegaan. Deze jongeren volgen op zaterdag 11 maart diverse workshops en gaan aan de slag met het schrijven van een hoorspel. Daarnaast zullen zij in de middag tussen 14:00u en 17:00u hun eigen gemaakte theatrale manifesten presenteren waar ook publiek van harte welkom is.

Op de afsluitende zondag vindt er een (theatraal) debat plaats tussen verschillende generaties rondom het thema klimaatverandering. Deventenaren van 25 jaar en ouder worden uitgenodigd om ook zelf deel te nemen aan dit debat. Je aanmelden of het debat bijwonen kan door te mailen naar nienke@theaterschip.nl o.v.v. je leeftijd. Ga voor gratis kaarten en meer info over het manifest op zaterdag 11 maart naar www.theaterschip.nl

Future = NOW! A Youth Manifesto Het project Toekomst = NU! dringt er bij iedereen op aan om echt verbinding te maken. Dat wil zeggen niet alleen op lokaal en nationaal niveau, maar ook transnationaal en sector overschrijden. Een activistische manier om de meest levendige maatschappelijke vraagstukken van nu en in de toekomst aan te pakken. Met jongeren, door jongeren en voor jongeren. Gedurende het hele project zullen de deelnemende jongeren manifesten ontwikkelen die gebaseerd zijn op grondig onderzoek, lokale manifestpresentaties, lokale conferenties en festivals. FuN is een samenwerking tussen theater Glej uit Slovenië en het Nationaal Moravian Silesian Theatre uit Tsjechië en wordt mogelijk gemaakt door Creative Europe, het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Deventer.

Wanneer

-
-

Contactinformatie

Theaterschip
Scheepvaartstraat 9
7411 MB Deventer