Alles is licht - Jan Henderikse | Film

Inclusief bezoek aan museum EICAS

21 - 24 mrt 2023

Museum EICAS gaat officieel open! Nu de laatste verbouwing achter de rug is, viert EICAS dit met een week vol activiteiten (van 21 tot en met 26 maart). Zo zijn er in MIMIK drie films te zien over de Zero-revoluties. Het programma start op 21 maart met een korte inleiding voor de film. De tickets zijn €11,- inclusief een bezoek aan Museum EICAS (of andersom, alleen geldig op de dag van aankoop).

Wat de wereld gebruikt en afwijst, nestelt zich in de kunst van Jan Henderikse.
Zijn kunst is geworteld in alledaagse gebruiksvoorwerpen, die hij overal bespeurt en opkoopt en in grote hoeveelheden (“too much is not enough”) tentoonstelt: bierkratten, centen, afgedankte reclameposters van supermarkten of plastic Jezussen. Ook maakt hij wel dingen. Zo fotografeerde hij alle hoeken van Broadway, de langste straat van New York en liet hij een uit de WO II afkomstig granaatgat in een Berlijnse brug in brons afgieten. Het is kunst, als hij dat vindt en er zijn naam op heeft gezet (als ready made, zie Marcel Duchamp).

Korting op entree inclusief bezoek aan een van de drie ZERO-revolutie films bij Mimik
De toegangskaarten verlagen we in deze week van € 12,50 naar € 11,-. De toegangskaart is (alleen op de dag zelf, geldig voor het bezoeken van Mimik voor een van de drie films over Nul-kunstenaars). En ook andersom! Heeft u de film bezocht dan heeft u ook gratis toegang op die dag in Museum EICAS.

Locatie: Mimik, Achter de Muren Vispoort 8-10, Deventer
Tijd: dinsdag tot en met zondag: start programma 13.30 uur (inclusief korte inleiding)
Kosten: € 11,- , inclusief bezoek Museum EICAS (of andersom, alleen geldig op de dag van aankoop)

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 11,00

Contactinformatie

MIMIK
Achter de Muren Vispoort 8-10
7411 SL Deventer