Hoogtevrees

Zaterdag 8 juli

8 mrt 2023

Even een break nodig van het buitentheater? Tijdens Deventer Op Stelten tovert het Burgerweeshuis het mooie Worpplantsoen weer om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, lekker eten & drinken, kermis en theater in een mooi decor. De jongste festivalgangers kunnen op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen. Het programma voor het festival is rond en bestaat uit bekende namen maar geeft ook alle ruimte aan nieuwe veelbelovende artiesten en jong talent. Meer informatie is te vinden op www.burgerweeshuis.nl.

Het programma van 7 juli
Hoogtevrees zorgt weer voor een magisch weekend in het mooie Worpplantsoen. Deventer staat op stelten en het Hoogtevrees festival biedt (gratis!) een avontuurlijk programma met acts van hoogstaand niveau. Van 7 t/m 9 juli tovert het Burgerweeshuis dit oudste stadspark van Nederland om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, eten & drinken in een mooi decor. De jongste festivalgangers kunnen op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen.

Condor Gruppe | 15:00 -16:00
De Antwerpse band Condor Gruppe neemt je mee op een trip langs hun platenkast en brengt zo ode aan obscure Italiaanse seventies filmsoundtracks en world grooves. Nieuw, retro, tijdloos, bezwerend en instrumentaal: de band is en doet het allemaal.

Bumble B Boy | 16:45 – 17:45
Bumble B. Boy is een mislukte kinderfeest entertainer, die het hoopt te maken in de Nederlandse muziekscene met zijn kenmerkende mix van energieke solo live optredens en weird-punk. Verwacht niets, & accepteer alles van Bumble B. Boy als hij imker-kostuum op het podium stuiptrekt op ritmische punkbeats & grillige popmelodieën.

De Jonge Boschfazant & Meindert Talma | 18:30 – 19:30
Sinds 2015 maken filosoof en vogelaar De Jonge Boschfazant (tekstschrijver) en troubadour van het Noorden Meindert Talma (componist) liedjes die ze elke maand zingen in de Kroeg van Klaas te Groningen voor de Meindert & Igor & De Jonge Boschfazant & Kesanova Show. Das Audio Combo is inmiddels de vaste begeleidingsband en het debuutalbum van dit excentrieke duo een feit. Maatschappijkritische protestliedjes  en human interest liedjes die muzikaal omlijst worden door een orgelband.

Reverend Peyton's Big Damn Band | 20:15 – 21:15
Reverend Peyton’s Big Damn Band is een driekoppige Amerikaanse countrybluesband uit Indiana. De band speelt een aanstekelijke mix van vintage blues, deltapunk en swamp en staat elke liveshow voor de volle 100% ‘aan’. Ze speelden o.a. al op Glastonbury, Lowlands en Womad en komen deze keer Hoogtevrees op stelten zetten.

Dez Mona | 22:00 -23:00
In de voorbije decennia hield Dez Mona niet op het publiek te verrassen. Nog geen jaar na het weergaloze Lucy, komen zanger Gregory Frateur en zijn gezellen in 2022 aankloppen met het kosmopolitische album ‘Loose Ends’. Hierop wordt hoekige funk vaak afgewisseld met stuiterende discopop. Dez Mona is een funky muzikale trip voor fans van The Bony King of Nowhere, Zita Swoon en Absynthe Minded.

Entree: Gratis
Open: 14:00
Aanvang: 14:00
Locatie: Worpplantsoen
Leeftijd: Alle leeftijd

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Worpplantsoen
Worpplantsoen
Deventer