Unieke concerten in Lebuinuskerk van Deventer

25 mrt 2023

Op zaterdag 25 maart 2023 worden er 2 speciale concerten georganiseerd in de Lebuinuskerk van Deventer. ’s Middags zal er een orgelconcert plaatsvinden welke verzorgt wordt door Mark Brandwijk op het prachtige Holtgräve-orgel. Een geweldig instrument met vele mogelijkheden.

Op het programma staan werken van Mozart, Schumann en Mendelssohn-Bartholdy. Maar ook werken van Nederlandse bodem staan op het programma met namen zoals Sietze de Vries, Jan Zwart en Toon Hagen. Er is gepoogd om in het programma het volledige orgel met al haar mogelijkheden te laten horen. Het orgel is niet voor niets de koning van de instrumenten, en de organiserende stichting wil dan ook graag dit tot uitting laten komen in het programma.

’s Avonds staat er een koorconcert op het programma van het Rijssens Mannenkoor uit Rijssen. Dit koor staat onder leiding van Jaap Kramer. Mark Brandwijk zal op nieuw het orgel bespelen en Jan Lenselink zal de piano bespelen. Het Rijssens Mannenkoor werd opgericht in 1927 en is in de Reggestad uitgegroeid tot een instituut. Het koor telt 140 leden en heeft zich door de jaren heen bewezen met kwaliteitszang in allerlei genres. Het eigentijdse koor heeft een algemene identiteit maar is even veelkleurig als de Rijssense gemeenschap (en de Deventer gemeenschap!) en boeit op alle fronten. Zeker het beluisteren waard. Het is 1 van de 4 grootste mannenkoren van Nederland en het enige koor met een algemene identiteit van deze omvang.

Nu maakt dit alles deze concerten niet zo bijzonder. Het bijzondere aan deze concerten is dat de opbrengst bestemd is voor de stichting Geloof in Groningen. Deze stichting is actief in Noordoost-Groningen. Naast de aardbevingsellende voltrekt zich in dit gebied ook een andere stille ramp. Wist u dat in dit gebied 7 op 10 kinderen opgroeien onder de armoedegrens? Diaconaal ligt hier dus voor de stichting dan ook een enorme uitdaging. Vanuit deze stichting worden Bert en Christa Notenboom ondersteunt in het missionaire/diaconale werk dat zij mogen doen. Zij hebben zich volledig toegewijd tot dit doel. Wij willen ze hierin een zetje in de rug geven, daarom dat wij deze concerten organiseren. Tijdens het avondconcert zal er ook meer uitleg gegeven worden over het gebied waarin de stichting werkzaam is door een burgemeester van dat gebied. Eveneens zal er uitleg gegeven worden over de stichting zelf. De stichting die dit alles organiseert heet Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland. Kaarten zijn aan de deur te koop maar ook online via www.scmaf.nl/evenemtenten. Online krijgen bezoekers 20% korting op hun ticket.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 8,00

Kaarten zijn aan de deur te koop, maar ook online via www.scmaf.nl/evenemtenten. Online krijgen bezoekers 20% korting op hun ticket.

Contactinformatie

Lebuinuskerk
Grote Kerkhof 38
7411 KV Deventer