Hanze I Art

Oude boeken, nieuwe kunst

1 mei - 31 dec 2023

Wat gebeurt er als je kunstenaars vrij spel geeft in de schatkamer van Deventer Boekenstad? De Athenaeumbibliotheek en uitgeverij petrichor bieden vanaf 1 mei 2023 zes verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines exclusieve toegang tot de schatkamer van de Athenaeumbibliotheek.

Een maand lang laten de kunstenaars zich inspireren door middeleeuwse handschriften, Deventer drukkers en de geschiedenis van Deventer. In het verlengde van de idealen van de Hanze vertellen deze kunstenaars vervolgens geheel eigentijds, opnieuw het verhaal van vernieuwing en culturele uitwisseling. Daarna volgt een expositie / presentatie van het resultaat.

Het werk van deze ‘artists in residence’ wordt vastgelegd in een publicatie en toegevoegd aan de erfgoedcollectie van Deventer boeken. Door deze combinatie van oud en nieuw krijgt het bijzondere erfgoed van de Athenaeumbibliotheek een nieuw perspectief en worden oude boeken nieuwe kunst.

Over de organisaties

De Athenaeumbibliotheek is de schatbewaarder van het boekenerfgoed van Deventer Boekenstad. Ze zorgt voor de toegankelijkheid en zichtbaarheid van de beroemde collectie en stimuleert nieuwe vormen van benutting. Petrichor (winnaar Deventer CultuurTalent prijs 2021) is een uitgeverij die kunstenaars en makers uit alle disciplines een podium in boekvorm biedt. Beide organisaties hebben een grote liefde voor het tastbare boek.

Artist in Residence project Hanze | Art
Periode: vanaf 1 mei t/m 1 december 2023
Locatie: Athenaeumbibliotheek

Expositie resultaten Hanze | Art
Periode: 9 juni t/m 1 september
Locatie: Voormalige stationsrestauratie Station Deventer, tussen perron 3 en 4

Hanze | Art
Hanze | Art

Meer info: (https://www.bibliotheekdeventer.nl/athenaeumbibliotheek/nieuwsuitdeathenaeumbibliotheek/hanzeart.html "www.athenaeumbibliotheek.nl")

Wanneer

1 mei - 31 dec 2023
  • elke dinsdag: - uur
  • elke donderdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Athenaeumbibliotheek
Klooster 12
7411NH Deventer