Het Onzichtbare Bos

Kenniswandeling Boomdynamiek

29 april - 24 jun 2023

Kruip eens in de huid van een boom en beleef Boomdynamiek, de kenniswandeling over de intelligentie en strategieën van bomen.

Stel je voor, 99,5% van de biomassa op aarde is plantaardig. En wij? Wij behoren tot die resterende 0,5%. Maar hoe is het mogelijk dat planten zo succesvol zijn? Planten hebben fantastische strategieën om te overleven en een boom…, dat is er een van. Bomen zijn dé energiecentrales van het bodemleven. Het zijn echte multitaskers! Ze kunnen informatie verwerken, beslissingen nemen, leren, samenwerken met honderden organismen tegelijkertijd, en op verschillende manieren met elkaar communiceren. Kunnen we hier spreken van intelligentie? Absoluut! En hebben bomen dan een brein?

De kenniswandeling Boomdynamiek is een totale bosbeleving waarbij je al je zintuigen gebruikt en het bos daadwerkelijk ervaart. Je krijgt spelenderwijs inzicht in de laatste opzienbarende wetenschappelijke ontdekkingen over bomen. De kenniswandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, er is geen basiskennis vereist. Laat je meevoeren op deze spannende reis door onze prachtige bossen en laat je verwonderen. Een ding staat vast, na deze intense bosbeleving verandert je kijk op het bos volledig en worden je toekomstige boswandelingen, zeker weten, een verrassend nieuwe ervaring!

• Voor wie: Iedereen vanaf ± 14 jaar.
• Duur: ± 2,5 uur. Halverwege is er een pauze met koffie, thee en koek.
• Afstand: ± 2,5km.
• Locatie: www.hetonzichtbarebos.nl/locaties/#molenweg83 (locatie Diepenveen)
• Aanmelden: via de website www.hetonzichtbarebos.nl/aanmelden
• Kosten: € 14,50 p.p. jongeren tot 18 jaar € 8,50

emailadres : info@hetonzichtbarebos.nl
webadres: www.hetonzichtbarebos.nl

Wanneer

-
-
-
-
-

Prijzen

Entreeprijs Volwassenen
€ 14,50
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 8,50

Contactinformatie

Verzamelpunt kenniswandeling 'Boomdynamiek' (Niet de woning)
Parkeerplaats Molenweg
7431 BH Diepenveen