Vocaal Ensemble Rijssen zingt voorjaarsconcert

13 mei 2023

Het Vocaal Ensemble Rijssen kent een aantal vaste concerten. In het najaar klinkt veelal barokmuziek waarbij begeleiding door een orkest inmiddels traditie is. Vlak voor Kerst wordt een Festival of Lessons and Carols gezongen en ook een concert in het voorjaar staat standaard op de agenda. Dit concert, o.l.v. Jan-Geert Heuvelman, vindt dit jaar plaats op 13 mei in de Schildkerk in Rijssen.

Het Vocaal Ensemble Rijssen (VER) richt zich op het zingen van religieuze klassieke muziek. Dit voorjaar zingt VER onder andere motetten uit de achttiende eeuw. Van de zoon van Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emmanuel (1714-1788) klinkt het motet ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’. Van J.C. Altnickol (1720-1759), schoonzoon van J.S. Bach, wordt het motet ‘Befiehl du Deine Wege’ uitgevoerd. De melodie van die laatste zal bij het publiek bekend in de oren klinken omdat ook het paaslied ‘O hoofd vol bloed en wonden’ op deze melodie gezongen wordt. Verder klinkt werk van G.A. Homilius (1714-1785), een orgelleerling van J.S. Bach. VER zingt van hem het motet ‘Siehe des Herrn Auge’.

De drie overige werken komen uit een heel andere hoek. Connecties met J.S. Bach zijn er niet, of het moet zijn dat ook de vader van deze componist organist en dirigent was en hij ongetwijfeld geïnspireerd wordt door de grote meester. We hebben het over Karl Jenkins (1944). Deze veelzijdige componist schrijft zeer uiteenlopende muziek, onder andere voor koor. Tijdens het voorjaarsconcert worden ‘Agnus Dei’, ‘God shall wipe away all tears’ en ‘Excultate Jubilate’ uitgevoerd.

Het koor zal bij de motetten begeleidt worden door Karel Demoet (kistorgel) en Linda Paulina (violone). De stukken van Jenkins klinken a-capella.

Het concert vindt plaats op zaterdag 13 mei in de Schildkerk in Rijssen. Het concert begint om 20:00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur. Kaarten kosten 10 euro voor volwassen, 5 euro voor scholieren en kinderen van 13 tot 18 jaar. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Kijk op de website (www.vocaalensemblerijssen.nl) voor de voorverkoop.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
gratis
Entreeprijs Volwassenen
€ 10,00
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 5,00

Contactinformatie

Schildkerk | Havezate Grimberg
Schild 8
7461 DD Rijssen