Loop naar de maan

6 mei 2023

Kijk eens omhoog en zie de Maan én sterren stralen aan de donkere hemel. Een wandeling in het donkere bos bij Maanlicht zul je niet gauw vergeten.

Zaterdagavond 6 mei bieden de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer bij het buitencentrum, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal, jou de gelegenheid om van alles te ontdekken over de Maan, planeten en te genieten van een wandeling in het schijnsel van de Maan.

Het programma start om 20.15 uur en bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een lezing door een vrijwilliger van de Sterrenwacht, bezoek koepel en/of planetarium. Na het binnenprogramma ga je met een gids van Staatsbosbeheer en een vrijwilliger van de Sterrenwacht Hellendoorn het bos in. De nadruk van de wandeling ligt op de sterrenhemel, de mystieke sfeer van de natuur in het duister, zoals de silhouetten van bomen en struiken en de stilte. Met een beetje geluk hoor je de roep van een uil, of kruist een ander nachtdier het pad... En nu maar hopen dat er geen wolkje aan de lucht is.

Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen €15,-- kinderen tot en met 12 jaar € 9,00

Van te voren online aanmelden via: deze knop

Benieuwd welke activiteiten er de komende tijd zijn: Kijk dan op: de site

Wanneer

Contactinformatie

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Grotestraat 281
7441GS Nijverdal