Nationale Molendag 2023

Kom ook kijken!

13 mei 2023

Wat een feest! Op 13 en 14 mei is het Nationale Molendag, 13 mei zijn de molens in Rijssen-Holten open voor publiek. Kom kijken en genieten van deze draaiende molens.

Nederland heeft molens in allerlei soorten en maten én functies. Ga er lekker op uit en ontdek de meest unieke molens. In Rijssen opent Pelmolen Ter Horst haar deuren voor iedereen om 10.00 uur. Kom kijken hoe de molen draait en wat er allemaal gemaakt wordt. De molenaars vertellen in geuren en kleuren hoe ze de molen onderhouden en wat dit icoon allemaal kan en al heeft beleefd.

In Holten kan je van 13.00 uur tot 16.00 uur een bezoek brengen aan de Dijkerhoekse Molen 'De Hegeman'. Naast de prachtige verhalen van de molenaars en het bekijken van de indrukwekkende oude techniek in de molen is er ook een gezellige streekmarkt rondom de molen met speciaal bier, zuivel, brood, gebak en cadeauartikelen. Er worden heerlijke verse pannenkoeken gebakken en verkocht. Oldtimerclub Dijkerhoek stelt oldtimer brommers & tractoren tentoon. Voor de kinderen wordt een spel georganiseerd en is er ook een springkussen.

Wanneer