Kunsthistoricus Jaap Nijstad houdt lezing over leven en werk Elisabeth Heuff

14 mei 2023

Te midden van de expositie ‘Het platteland van Elisabeth Heuff’ houdt kenner en kunsthistoricus Jaap Nijstad een lezing over leven en werk van deze Achterhoekse schilder en beeldhouwer. De lezing door Nijstad is op zondagmiddag 14 mei om 15.00 uur in de expositieruimte van KunstaanZ in Brink 16 Deventer.

De wereld die door Elisabeth Heuff wordt weergegeven, is overzichtelijk. Eenvoud in zowel inhoud als voorstelling is kenmerkend voor haar werk. Ogenschijnlijk simpele landschappen, portretten en stillevens, neergezet in naïeve composities, blijken te beschikken over een gelaagdheid die de toeschouwer verrast en raakt. Nijstad gaat in zijn lezing dieper in op de achtergronden van haar werk en duidt haar plaats in de regionale en landelijke kunsthistorie.

Het aantal plaatsen voor de lezing op 14 mei is beperkt en reserveren is noodzakelijk. Dat kan via de website kunstaanz.nl of via een formulier dat verkrijgbaar is in Brink 16. De expositie ‘Het platteland van Elisabeth Heuff’ is geopend van donderdag tot en met zondag, van 11 tot 17 uur. De kosten voor het bijwonen van de lezing bedragen 10,00 euro en zijn inclusief toegang tot de expositie.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 10,00

Contactinformatie

KunstaanZ
Brink 16
7411 BR Deventer