Pelgrimstocht op de fiets

18 mei 2023

Op donderdag 18 mei, Hemelvaart, organiseert Lebuinuskerk Deventer een duurzame pelgrimstocht. Op de fiets langs inspirerende, duurzame plekken in en rond Deventer waar mensen vanuit verschillende drijfveren werken aan een duurzame aarde, bezig zijn met een groene leefomgeving en zingeving.

De tocht voert langs pluktuinen en boerderijen, een voedselbos, aardehuizen, de Broederentuin in Deventer, de abdij Sion in Diepenveen en woon-werkgemeenschap Overkempe in Olst. Er zijn 4 routes uitgestippeld: West-Diepenveen 28 km, West-Olst 39 km, Noordoost 33 km en Oost 42 km. Maar ook zijn kortere varianten mogelijk.

Het routeboekje is te downloaden maar is ook in papieren versie beschikbaar en bevat naast de routebeschrijvingen informatie over de duurzame plekken en ook teksten voor bezinning. Er kan gestart worden rond 11:00 uur bij het Vogeleiland in Deventer. Iedereen is welkom om aan te sluiten, maar u kunt de routes ook op eigen gelegenheid fietsen. De routes blijven ook na Hemelvaartsdag beschikbaar. Voorafgaand aan deze groene pelgrimstocht op de fiets is er een oecumenische openlucht viering op het Vogeleiland, aanvang 10.00 uur en ook daar bent u van harte welkom. Meer info en downloaden routeboekje vanaf 16 mei op www.lebuinuskerk.nl

Wanneer

Contactinformatie

Vogeleiland
Vogeleiland
Deventer