KUNSTENAARS DELEN HUN LEVENSKRACHT IN NIEUWE ART BRUT EXPOSITIE

2 jun 2023

Ontdek de ontembare Levenskracht die pulseert in de nieuwe expositie van Art Brut! Betreed de betoverende wereld vol rauwe emoties en buitengewone creativiteit, waar de kunstenaars Inge Kuypers, Ricardo de Weerd, Tirgre Pedro Odesek en Paulina Leiendecker hun krachtige werken tentoonstellen.

U bent van harte uitgenodigd (vanaf 16.00 uur) om de opening bij te wonen die op vrijdag 2 juni a.s. om 16.30 uur in de Brut Art Galerie, Nieuwstraat 33 A, plaatsvindt. Tot eind augustus kunt u in de galerie aan de Nieuwstraat 33A getuige zijn van de Levenskracht die ons verbindt en inspireert. Ontdek de veerkracht die in ieder van ons schuilt en laat u inspireren door de kunstenaars die hun eigen levenskracht in prachtige Art Brut creaties hebben omgezet. De schilderijen, sieraden en objecten van Inge Kuypers, het stevige werk van Ricardo de Weerd, de eigenzinnig vormgegeven sterke karakters van Tirgre Pedro Odesek en de taferelen van reizende volkeren van Paulina Leiendecker laten méér dan “kunst” zien. Deze werken tonen de ontdekkingsreis naar de innerlijke kracht die ons in staat stelt om obstakels te overwinnen, te groeien en ons volledige potentieel te bereiken.

Het doel van de (non-profit) Art Brut Galerij aan de Nieuwstraat is om Art Brut bekend te maken bij het grote publiek, door ontmoetingen tot stand te brengen en zodoende de Art Brut kunstenaars een podium te bieden dat zij niet vanzelfsprekend hebben. Art Brut is rauwe kunst gemaakt door (vaak) mensen met een “beperking”, los van wat de buiten- c.q. kunstwereld ervan vindt.

Inge Kuypers, exposeert in de Voor Kamer. Inge maakt schilderijen en sieraden en objecten en werkt daarbij met de meest uiteenlopende materialen. De symbolische waarde van die materialen vormen samen met thema’s als herinneringen en verlangens een verhaal, een betekenis, een beeld. De veranderlijkheid is in de kern de bron van haar werk.

Ricardo de Weerd, wiens werk te zien is in de Eerste Kamer, is een meester van het hergebruik, creëert opmerkelijke sculpturen uit voornamelijk gevonden afvalmaterialen. Ricardo werkt vanuit een sterke innerlijke drijfveer. Zijn werk, dat letterlijk en figuurlijk stevig is, laat zijn reflectie zien op zichzelf en op de wereld. Hij herinnert ons eraan dat kunst in de meest onverwachte vormen kan verschijnen.

Tirgre Pedro Odesek (artiestennaam voor Gerrit Peter Doekes) exposeert in de Tweede Kamer. Zijn portretten zijn innemend en houden je aandacht vast. Hij laat sterke karakters zien, eigenzinnig vormgegeven in kleurpotlood op papier, vaak gecombineerd met andere technieken. Zijn werken laten niet alleen de mooiste kanten van het bestaan zien, maar ook de wilskracht en veerkracht die ons in staat stellen om te groeien en te overleven.

Paulina Leiendecker sluit de rij in de Derde Kamer. In haar wondere wereld zien we haar voorliefde voor het werken met de houtbranderspen. Paulina heeft zich de bijzondere kunst van de pyrografie eigen gemaakt en samen met haar scherpe observatie slaagt zij erin de houtbrander te laten doen wat zij in haar hoofd heeft. Het bloed van zigeuners en Indianen stroomt door haar aderen en dat inspireert haar tot het maken van taferelen van reizende volkeren. Wie haar werken ziet, ziet Paulina daar in terug.

Mis deze kans niet en bezoek onze expositie. Kom naar de opening op 2 juni en laat u inspireren door de Levenskracht die het thema is van deze tentoonstelling. Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen op deze bijzondere gelegenheid, waar kunst en de menselijke ziel samenkomen in een onvergetelijke ervaring. De expositie is daarna te zien tot eind augustus.

Wanneer

Contactinformatie

Art Brut Galerie
Nieuwstraat 33
7411 LE Deventer