Kunstfabriek Expositie

05 - 30 sep 2023

Van geschilderde inkijkjes in achtertuinen tot een miniatuurhuisje van beschilderde klei. Bezoekers van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal kunnen allerlei kunstzinnige creaties bewonderen in de hal van het gebouw.

De kunstwerken zijn geplaatst door leden van kunstenaarscollectief De Kunstfabriek uit Nijverdal. Het gaat om tientallen kunstwerken die zo goed als allemaal het afgelopen jaar zijn gemaakt.

Gevorderde amateurkunstenaars

Een van de exposanten is Rinke Slump, oud-bestuurslid van De Kunstfabriek. Hij heeft enkele schilderwerken in de hal opgehangen. Alle gemaakt met olieverf.

"Je zou ons kunnen omschrijven als gevorderde amateurkunstenaars”, zegt hij. "Sommige leden hebben daadwerkelijk een kunstopleiding gevolgd, anderen hebben het zichzelf aangeleerd. Vorig jaar mochten we hier met De Kunstfabriek eveneens tijdelijk exposeren. Het is leuk dat we ook nu weer ons werk mogen laten zien.”

Inspireren

Leden van De Kunstfabriek delen samen met elkaar een atelierruimte aan de PC Stamstraat in Nijverdal. "Iedereen heeft zijn eigen werkruimte”, zegt Slump. "Net als dat iedereen zijn of haar eigen stijl heeft. Maar we inspireren elkaar wel en geven tips.”

De leden hebben zelf een keuze gemaakt welke werken onderdeel zijn geworden van de expositie. Alle werken zijn gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van het Huis voor Cultuur en Bestuur tot en met 30 september. Daarna wordt het podium weer geboden aan anderen.

Wanneer

5 sep - 30 sep 2023
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur

Contactinformatie

Huis voor Cultuur en Bestuur
Willem Alexanderstraat 7
7442MA Nijverdal