Kunst kijken inhet Dorpshuus

Kunst van plaatselijke kunstenaars

3 september - 30 november

Vanaf 3 september 2021 staan in het Dorpshuus in Heino de schilderijen centraal van Diny Herbrink. Daarbij hoort het opmerkelijke verhaal van de eigenaar van deze werken Henk ’t Hart.
Bijzonder is het levensverhaal van Henk ’t Hart, die bij toeval in Lemelerveld terecht kwam. Door de oorlog en de vele kindertehuizen heeft hij een zeer ongelukkige jeugd gehad.

Vanaf 3 september 2021 staan in het Dorpshuus in Heino de schilderijen centraal van Diny Herbrink. Daarbij hoort het opmerkelijke verhaal van de eigenaar van deze werken Henk ’t Hart.

Bijzonder is het levensverhaal van Henk ’t Hart, die bij toeval in Lemelerveld terecht kwam. Door de oorlog en de vele kindertehuizen heeft hij een zeer ongelukkige jeugd gehad. Na vele omzwervingen kwam hij in Lemelerveld te wonen en leerde hij Jacqueline en Ronald kennen. Jacqueline besloot zich over hem te ontfermen: ,,Hij werd in het dorp als een vreemde man gezien vanwege zijn autisme. Ik heb hem begeleid en ervoor gezorgd dat hij er weer verzorgd uit ging zien. Eerst keek niemand naar hem om, maar langzamerhand ontstonden er steeds meer sociale contacten en tussen ons een vriendschap.”

Henks Levensmotto was “neem de mensen zoals ze zijn, anderen zijn er niet!” Een wijze raad in deze niet zo makkelijke tijd.

Door zijn interesse in kunst en cultuur gaf ‘t Hart de plaatselijke kunstenares Diny Herbrink de opdracht om verschillende portretten te maken van mensen die hem geïnspireerd hadden in het leven. Van Barack en Michelle Obama tot Majoor Bosshardt, Malala en moeder Theresa. Jacqueline: ,,De portretten hingen door zijn hele huis. Hij heeft ook een portret van Charles Darwin laten maken nadat hij gesprekken over hem had gehad met zijn broers. Hij voelde dat hij net zo leefde als Darwin, met respect voor de natuur.” Zo hoort bij elk portret een speciaal verhaal. Bij elk schilderij is een verhaal genoteerd.

Wanneer

3 sep - 30 nov 2021
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

het Dorpshuus is gratis toegankelijk, wel zou het fijn zijn als u een kop koffie nuttigt.

Contactinformatie

Tourist info Dorpshuus Heino
Marktstraat 7
8141 GA Heino