Tentoonstelling Studying the stone

Een tastbaar geworden stuk diepe tijd

9 november - 5 dec 2021

Lisa Maartense toont in de projectruimte en Kunstenlabsteeg haar onderzoek naar de wereld om haar heen. De kunstenaar verzamelt aardse materialen, ze bewondert en bestudeert deze alsof zij ze nooit eerder heeft gezien.

Voor deze tentoonstelling werpt ze haar blik op een van de meest solide materialen ter wereld: steen. Het is overal op aarde te vinden en bevindt zich ook daarbuiten: oneindig veel sterrenstof, planeten en meteorieten bewegen zich op dit moment door de kosmos. Het is de materie waar bergen uit bestaan, om vervolgens door de elementen te worden afgebroken tot steen, puin, gruis en kiezels in rivieren. Het is een grondstof maar ook een materiaal dat ons draagt, waar we ons sinds mensenheugenis veilig in voelen om in te schuilen en wonen.

In de projectruimte zal Lisa Maartense een soort laboratorium of verzamelplek inrichten voor haar onderzoek naar stenen. Hier toont ze de door haar gevonden objecten stuk voor stuk, als een soort wonderkamer waarin ze haar bevindingen met de toeschouwer deelt. In de Kunstenlabsteeg is haar project ‘Chromosphere’ te zien. Een site specific muurschildering met een ander element waar we niet zonder kunnen: licht. Voor deze muurschildering werkt ze met fotochemische pigmenten, die verkleuren bij de blootstelling aan licht.

Datum: 30 oktober 2021 t/m 5 december 2021
Locatie: Kunstenlabsteeg en projectruimte

Let op: Op zondagmiddag 21 november vertelt Lisa Maartense meer over haar onderzoek en gaat zij in gesprek met Agnieszka Wolodzko, docent, filosoof en onderzoeker Bio-art verbonden aan de ArtEZ University of the Arts.

Wanneer

9 nov - 5 dec 2021
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Kunstenlab
Havenplein 20
7411 ME Deventer