Buitenkunst in Deventer

Ga op ontdekkingstocht langs buiten-kunstwerken in- en rondom Deventer

12 januari - 12 feb 2022

Ben je het thuiszitten even helemaal zat? Stap dan in je wandelschoenen of op je fiets en ontdek de bijzondere Buitenkunstwerken die overal in omgeving Deventer te vinden zijn.

Met behulp van de QR bordjes op locatie lees je alle verhalen achter de kunstwerken en word je al snel een ware expert. Dan kom je dus thuis met een frisse neus én een goed verhaal.

Buitenkunst in Deventer

In en rondom Deventer zijn meer dan 130 kunstwerken in de openbare ruimte te vinden. Sommige vallen meteen op, maar andere kunstwerken staan op meer verborgen plekken. Op de website www.buitenkunstindeventer.nl staat een overzicht van alle kunstwerken en hun locaties én vind je meer informatie over de maker en het verhaal achter het kunstwerk. Dit maakt dat je nog beter gaat kijken. Want waarom staat een kunstwerk specifiek op die plek? Welke gedachte zit er achter het kunstwerk? En welke materialen zijn er gebruikt en waarom?

QR bordjes

Afgelopen jaar zijn er bij alle Buitenkunstwerken bordjes met een unieke QR code geplaatst. Wanneer je die code met je smartphone scant kom je vanzelf op de pagina terecht met meer informatie over dat specifieke kunstwerk. Zo kun je als je nieuwsgierig bent dus altijd meer te weten komen over een kunstwerk dat je bent tegengekomen.

Routes

Zin om op pad te gaan? Op www.buitenkunstindeventer.nl/routes staat een aantal wandel- en fietsroutes die je langs mooie kunstwerken leiden. De routes kun je invoeren in de fietscomputer, volgen in een algemene route-app of downloaden als een pdf-bestand. En natuurlijk kun je ook je eigen route maken, op basis van bijvoorbeeld een thema of soort kunstwerk.

Nog een laatste tip voor een winterse ontdekkingstocht: neem een thermosfles met warme soep of koffie mee, of warm even op bij een van de to-go-horecatentjes die je onderweg tegenkomt.

Wanneer

12 jan - 12 feb 2022
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur